Candidatul USR-PLUS la Primăria Focșani către ministrul Ion Ștefan: ”Mai lăsați angajările de puștoaice tinere care n-au terminat bine nici turul cluburilor din București”

Candidatul USR-PLUS la Primăria Focșani către ministrul Ion Ștefan: ”Mai lăsați angajările de puștoaice tinere care n-au terminat bine nici turul cluburilor din București”

Candidatul USR-PLUS la Primăria Focșani, Corina Atanasiu (foto) transmite într-un mesaj dat publicității faptul că a început să primească tot felul de amenințări de la interpuși ai ministrului PNL, Ion Ștefan, contracandidat al ei la Primăria Focșani

Divergențele dintre cele două tabere au pornit de la faptul că USR-PLUS a refuzat să-l susțină pe Ion Ștefan pentru Primăria Focșani, alegând să meargă alături de candidatul propriu, Corina Atanasiu. Refuzul susținerii lui Ștefan a venit, spun sursele NewsOnline, pe fondul atitudinii ministrului care a încercat să obțină susținerea printr-o atitudine de forță față de cei din USR - PLUS. 

”După cum mă așteptam, dl. Ion ȘTEFAN supărat că i-am stricat mașinuța, aruncă pe piață ”artileria grea”. Mai exact, amenințări primite în privat prin conturi false. Aflu prin intermediul lui Scurtu Roman (sau Scurtu-Bălosu am înțeles că se mai prezintă) că ”apa caldă” chiar există și că a fost inventată chiar de ilustrul penelist focșănean, dl. Ion Ștefan, într-un puseu de nestăpânit de igienă în lume. Dar să revenim: prin dl. Scurtu-Bălosu, dl. Ștefan mă amenință cu dezvăluiri ”incendiare” de acum 13 ani din cadrul unui contract de consultanță încheiat între o firmă internațională (White Young Green Intl., găsiți referiri despre firmă aici https://www.wyg.com ), Ministerul de Finanțe și Secretariatul General al Guvernului României pentru administrarea în România a unei scheme de finanțare de 2.8 milioane de euro pentru ONG și autorități publice locale finanțată la rândul ei din PHARE (un instrument european din perioada de pre-aderare, deci operațional înainte de a intra România în UE în 2007). La rândul ei, firma de consultanță WYG a subcontractat o echipă de experți români pe care eu am coordonat-o. Așa cum menționează și dl. Scurtu-Bălosu, citându-l pe dl. Gelu Duminică, care la rândul său a făcut declarații pe acest subiect acum tot vreo 13 ani, una este costul pe zi pe expert pe care îl încasează firma de consultanță și alta este cu cât își plătește firma de consultanță experții mai departe”, precizează Corina Atanasiu. 

Bălosu la care se referă Corina Atanasiu în mesajul ei este Cristian Bălosu, un fost membru PNL care în ultima perioadă a funcționat ca un fel ”consilier” al unui om de afaceri din Focșani, Liviu Macovei, fost membru PNL și ulterior USR, care dorea să candideze la Primăria Focșani ca independent. Sursele NewsOnline spun că în spatele retragerii candidaturii lui Macovei și revenirii acestuia PNL a stat o înțelegere între Bălosu și Ion Ștefan în urma căreia lui Liviu Macovei i s-a promis că va fi principalul candidat al PNL Vrancea pentru un loc de senator. 

Corina Atanasiu către Ștefan: ”Mai lăsați angajările de puștoaice tinere care n-au terminat bine nici turul cluburilor din București”

În continuare, Corina Atanasiu punctează deși critica programul PNDL inventat de Liviu Dragnea, după ce a venit la putere PNL a păstrat acest program supranumit și ”șpagă pentru primari” și îi cere ministrului Ion Ștefan (foto jos) să-și angajeze consilieri serioși.

De aici, îi comunic dlui. Ion Ștefan niște mici secrete esențiale desprinse din munca mea de peste 20 de ani în administrarea de fonduri europene, pe care se pare că nu știe că le are chiar acum în administrare în ministerul pe care îl conduce:

”Oricât de drăguți suntem noi în România, nicio firmă de consultanță internațională nu vine să facă ceva pentru niciun stat al lumii fără să obțină profit. Aici ar trebui să vă luați consilieri riguroși pe lângă dumneavoastră care să vă explice ce și cum, uitați, așa, o doamnă ca Shhaideh a dlui. Dragnea, mai lăsați angajările de puștoaice tinere care n-au terminat bine nici turul cluburilor din București (le-a cam încurcat COVID19, ce-i drept...). Acest tip de contract în care aritmetica se face pe man/day (adică zile pe om) include în preț toată infrastructura pe care firma respectivă o pune la dispoziție pentru livrarea rezultatelor, de la personal administrativ la agrafe de birou. Administrați la MLPDA (locul acela unde vă duceți la serviciu) în acest moment nu doar borcanul cu miere supranumit și șpaga pentru primari, celebrul PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală) inventat de Dragnea și la care nici PNL nu vrea să renunțe în ruptul capului. Administrați și POR – Programul Operațional Regional, fonduri europene, pe care ați semnat cel puțin un contract de consultanță similar cu cel menționat anterior. Vă spun eu sigur, că am fost subcontractată ca expert independent ca să evaluez proiecte pe POR (vezi https://civitta.ro ). Știu că nu o să mai fiu subcontractată pe evaluare la POR cât sunteți ministru, dar îmi asum această pierdere. Vorba aceea, dumneavoastră plecați din scaunul ministerial în câteva luni sau după moțiune, CV-ul meu rămâne lipit de mine”, punctează candidatul USR - PLUS la Primăria Focșani.

Corina Atanasiu arată că neînțelegerea mecanismelor și a modului în care se administrează fondurile europene are repercusiuni foarte grave în economia României și spune că nici lui Ion Ștefan nu-i pasă, așa cum nu i-a păsat și nu-i pasă nici PSD-ului.

”PHARE s-a închis de tot, de tot în România și în celelalte state acum membre ale Uniunii Europene. OLAF-ul a căutat deja și nu a găsit nimic. Trebuie să luați o decizie semantică: sunt ori ”măi”, ori ”doamnă””, concluzionează Corina Atanasiu 

 

PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale