Ce ”bani negri” generează ”chinezăriile” vândute în Dragonul Roșu sau Doraly

Ce ”bani negri” generează ”chinezăriile” vândute în Dragonul Roșu sau Doraly

Un dosar de evaziune fiscală și spălare de instrumentat de procurorii DIICOT împotriva unei grupări de cetățeni chinezi condusă de cel cunoscut ca ”Adi Chinezu” arată nivelul foarte mare al banilor negri generați de activitățile comerciale din Complexul Dragonul Roșu și nu numai 

Inspectorii Antifraudă au descoperit că ZHENG GUANGZHONG zis „Adi Chinezu” controla, alături de familia sa, prin interpuși o serie de societăți comerciale care vindeau în Complexul Dragonul Roșui încălțăminte importată teoretic din Hong Kong dar și o serie de societăți cu comportament de firme fantomă. Pentru a-și ascunde în fața autorităților activitățile din România, ”Adi Chinezu” sub o identitate falsă, un alt nume chinezesc,  ZHENG LONGFENG. 

”Din câte îmi amintesc aceste societăți controlate de către ZHENG LONGFENG  vindeau marfă către societatea FU CHUN IMPEX SRL respectiv încălțăminte. Această din urmă societate avea puncte de lucru în București și pe întreg cuprinsul țării și comercializa această marfă în sistem en gross în DRAGONUL ROȘU, iar în restul țării en detail. Precizez că societatea AVANTAJ COLOSAL IMPORT – EXPORT SRL avea depozitul de marfă situat în str. locotenent Moga nr. 14, în loc. Dobroiești, lângă DRAGONUL ROȘU. Cred că această societate mai avea un depozit și în Complexul Comercial Doraly Afumați, iar în ceea ce privește celelalte societăți cu privire la care am fost întrebat nu îmi amintesc să fi văzut vreun depozit”, a declarat un martor audiat de procurorii DIICOT.

În urma controlului inspectorii de la Antifraudă au stabilit că doar rețeaua condusă de  ”Adi Chinezu” a scos din România ilegal aproape șapte milioane de euro și au trimis dosarul la DIICOT. 

Or, procurorii DIICOT au formulat împotriva lui ”Adi Chinezu” acuzații de spălare de bani constând în faptul că ”în perioada ianuarie 2012 – august 2014, cu intenție și în baza aceleiași rezoluții infracționale, a transferat, succesiv, suma de 30.930.499 lei (aproximativ 6.870.000 euro), din conturile societăților beneficiare pe care le-a administrat în fapt FU CHUN IMPEX SRL și AVANTAJ COLOSAL IMPORT – EXPORT SRL, obținută prin înregistrarea în contabilitatea acestor societăți a unor operațiuni comerciale fictive de achiziție, în conturile societăților interpuse DONG HUA PRODEXIM SRL, ADY SOLUTIONS IMPORT EXPORT SRL, ANNEE & ALEXANDER SHOES SRL și REGAL TOP UTIL SRL pe care, de asemenea, le-a administrat în fapt, iar ulterior, în conturile societăților HONG KONG BANGDA INTERNATIONAL TRADE CO LTD, HK XIANG DA INTERNATIONAL TRADE LIMITED, HONG KONG HUAHAO TRADE CO LTD, cunoscând că suma de bani provine din săvârşirea infracţiuni de evaziune fiscală, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acesteia”. 

 sursa foto www.profit.ro