Ce mai inventează unii: Ofertă de magie online pe bani publici de la primărie

Ce mai inventează unii: Ofertă de magie online pe bani publici de la primărie

NewsOnline a intrat în posesia unei Oferte trimise către mai multe primării, printre care și din Vrancea, care arată cât de bogată este imaginația unor artiști care vor acces la banul public. Oferta a fost trimisă de magicianul Augustin Mihăilă (foto) care solicită finanțare publică pentru un anumit model de spectacol

Astfel, magicianul Augustin s-a gândit să organizeze un spectacol de 1 Iunie și ”De 1 iunie, vă ajut să le facem o surpriză celor mici și să le aducem magia mai aproape de ei prin spectacole personalizate și interactive”, scrie în propunerea trimisă unei primării din Vrancea. 

Cum însă adunările publice sunt în continuare interzise legal pe fondul pandemiei de CO-VID și a stării de alertă din România, magicianul Augustin s-a gândit la o „soluție” asta pentru că, potrivit celor scrise în ofertă, ”Să nu le oferi o surpriză copiilor la început de iunie este ca și cum n-ar mai veni Moș Crăciun la ei”

 Propunerile magicianului Augustin pentru primăria ofertată sunt următoarele: ”Mai jos găsiți propunerile mele de spectacol LIVE online, în funcție de necesitățile dumneavoastră: 1. Spectacol LIVE ONLINE cu o durată de o oră, cu momente uimitoare de magie interactivă online - preț 800 de euro/ spectacol; 2. Atelier Online - SECRETELE ILUZIONISMULUI - acest atelier îi ajută pe copii să se simtă ca niște super eroi. Vom realiza momente special alese în care facem cu copiii o mini școală de magie unde îi învățăm și pe ei secretele magicienilor. Durata unui atelier este de o oră - preț 800 de euro/ atelier”. 

Dacă o primărie ar dori ambele variante costurile totale ar fi de 1600 de euro.

”Foarte Important! Pentru spectacolul ONLINE, dacă este necesar, putem asigura noi întreaga infrastructură necesară pentru o experiență cât mai bună. Utilizăm un soft de interacțiune online prin video pentru un număr suficient de persoane; Asigurăm personalizarea ecranului cu logo și burtiere personalizate; Utilizăm filmare din mai multe unghiuri pentru o mai bună experiență; Asigurăm interacțiune LIVE cu copiii și părinții acestora în tot timpul spectacolului”, se mai arată în Oferta trimisă primăriei de comună din Vrancea.

Deși costurile unui asemenea ”spectacol” online nu sunt mari, asigurarea unei finanțări din bani publici pentru un asemenea model de spectacol este cel puțin lipsită de sens, dacă nu chiar ilegală, având în vedere că tinerii care au acces la internet pot vedea pe youtube numeroase spectacole fără să fie nevoie să plătească. De altfel, din informațiile NewsOnline reprezentanții primăriei s-au distrat copios pe seama acestei oferte.