Ce procuror DNA a fost desemnat în Comisia de intervievare a viitorilor șefi de la DNA, DIICOT și Parchetul General

Ce procuror DNA a fost desemnat în Comisia de intervievare a viitorilor șefi de la DNA, DIICOT și Parchetul General

Având în vedere că în scurt timp la Ministerul Justiției vor avea loc interviurile pentru desemnarea viitorilor procurori șefi de la DNA, DIICOT și Parchetul General, Secția pentru Procurori a CSM și-a desemnat reprezentantul în Comisia de interviu

Mai concret, în ședința de joi 9 ianuarie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, ”a hotărât desemnarea domnului BUDĂI REMUS DAMIAN, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, formator cu normă întreaga în cadrul Institutului Naţional al Magitraturii, în cadrul Comisiei de interviu din cadrul procedurii de evaluare a propunerilor de numire în funcţiile de conducere vacante  de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată
şi Terorism”.

Alegerea lui Budăi  este una foarte interesantă având în vedere că anul acesta membrii Secției pentru Procurori și-au propus să joace un rol chiar decisiv în alegerea viitorilor șefi de la DNA, DIICOT și Parchetul General. 

În sistemul judiciar Remus Budăi este cunoscut ca un apropiat al fostului tandem de la conducerea DNA - Laura Codruța Kovesi, Marius Iacob, spun surse judiciare pentru NewsOnline. În ciuda acestui fapt, aceleași surse spun că Budăi este în relații bune și cu actualul șef interimar al DNA, Călin Nistor. 

Sursele NewsOnline spun că fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi este foarte deranjată de tentativele lui Călin Nistor de a se disocia de persoana ei și activitatea DNA din ”epoca Kovesi” și dacă ar putea ar face lobby ca Nistor să nu ajungă la conducerea DNA. În acest sens sursele noastre spun că Kovesi ar agreea-o pentru șefia DNA pe Elena Grecu. Rămâne de văzut cum va vota Budăi în cadrul Comisiei de la Ministerul Justiției. 

La DIICOT lupta rămâne aprinsă între Giorgiana Hosu și fostul procuror DIICOT, Viorel Badea, actual director adjunct al Institutului Național al Magistraturii în timp ce la Parchetul General Horațiu Răzvan Radu este considerat favorit detașat, dacă nu apar surprize pe ultima sută de metri.

Despre activitatea lui Remus Budăi în DNA este interesant că acesta este procurorul care a clasat dosarul celebrului denunț făcut de Tiberiu Urdăreanu de la UTI referitor la finanțarea campaniei lui Victor Ponta, denunț în care apărea și numele fostului șef al SRI, George Maior.

 

Mai multe despre jocurile de culise pentru șefia marilor parchete puteți citi mai jos

 

http://newsonline.ro/justitie/scenarii-oameni-noi-pentru-sefia-marilor-parchete-cine-ar-fi-favoritii.html