Demisie suspectă din magistratură a unui magistrat controversat de la Curtea de Apel București

Demisie suspectă din magistratură a unui magistrat controversat de la Curtea de Apel București

Deși are cererea de pensionare aprobată, într-un mod straniu judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran vrea acum să plece din magistratură prin demisie. Surse judiciare au declarat pentru NewsOnline că demersurile ciudate făcute de Tudoran au legătură cu dosarul în care acesta este anchetat de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție

Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii ia în discuție pe 3 septembrie ”Cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a domnului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran”, judecător la Curtea de Apel Bucureşti. 

Aparenta intenție de demisie a lui Tudoran este una dubioasă în condițiile în care în luna iulie a.c. aceeași Secție pentru Judecători a CSM îi aprobaseră judecătorului Tudoran plecarea din magistratură prin pensionare. Ori ultimul demers făcut de magistrat ”încalecă” oarecum cererea de pensionare, devenind astfel foarte interesant ce vor decide membrii Secției pentru judecători. 

Mai multe surse judiciare au declarat pentru NewsOnline că agitația din ultima perioadă a magistratului are legătură cu intensificarea anchetei procurorilor Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție într-un dosar penal în care aceștia cercetează mai multe legături dintre Tudoran și personaje ale lumii interlope.