DIICOT a stabilit că acționarul principal al Electroargeș nu a avut nici o calitate în dosarul ”Grupul Chelu”

DIICOT a stabilit că acționarul principal al Electroargeș nu a avut nici o calitate în dosarul ”Grupul Chelu”

Procurorii DIICOT - Structura Centrală au decis la începutul lunii martie să închidă un dosar istoric, deschis în 2007 și care viza gruparea condusă de defunctul om de afaceri Cătălin Chelu, unul dintre marii jucători de pe piața de capital de la noi din țară

Anchetatorii au stabilit că niciunul din locotenenții lui Chelu, la care au ajuns într-un mod cel puțin straniu multe din companiile deținute de acesta, nu a săvârșit nicio faptă penală în perioada 2001 - 2012.

Pe de altă parte, tot cu această ocazie, procurorii DIICOT au stabilit că acționarul principal al Electroargeș, societatea Investments Constantin, nu a avut și nu are niciun fel de legătură cu ”Grupul Chelu”, rezultă din ordonanța DIICOT deținută de NewsOnline.

În concret, DIICOT a dispus clasarea și a plângerii făcută de Ala Procopenco față de omul de afaceri Constantin Ștefan, acționarul majoritar al Investments Constantin și în același timp președinte al Consiliului de Administrație Electroargeș.

De altfel, pe website-ul Bursei de Valori București există un Raport Curent întocmit de președintele CA Electroargeș în care investitorii sunt anunțați despre soluția dispusă de procurorii DIICOT:

”Consiliul de Administrație Electroargeș S.A. aduce la cunoștință acționarilor și eventualilor investitori ca Investments Constantin S.R.L., acționar principal Electroargeș S.A., i-a comunicat în data de 23 martie 2020 următoarele: „Prin Ordonanța de clasare din data de 03.03.2020, emisă de DIICOT – Structura Centrală, în Dosarul nr. 394/D/P/2007, comunicată și către Electroargeș S.A., s-a dispus clasarea cauzei față de:
- toate prezumțiile privind manipularea pieței de capital, spălarea banilor etc., cu referire la tranzacțiile din anul 2015 prin care Investments Constantin S.R.L. si Benjamins United S.R.L. au achiziționat pachetele de acțiuni ale emitentului Electroarges S.A.;
- plângerea formulată de Ala Procopenco, la data de 23.03.2016, față de Constantin Ștefan, astfel cum a fost menționată în Raportul Curent Electroargeș S.A. din data de 31.05.2016.
- Atât Investments Constantin S.R.L. și Benjamins United S.R.L., cât și Constantin Ștefan și Silviu-Bogdan Dumitrache, asociații acestora, nu au avut nicio calitate în Dosarul nr. 394/D/P/2007”, se arată în Raportul curent de pe website-ul Bursei de Valori București.

Electroargeș este o companie producătoare de mașini și aparate electrocasnice din România. A fost înființată în anul 1971 și a început să producă în anul 1973. În prezent societatea are aproximativ 600 de salariați.