DNA vrea să redeschidă dosarul afacerilor imobiliare de la Fundația pentru Tineret București

DNA vrea să redeschidă dosarul afacerilor imobiliare de la Fundația pentru Tineret București

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut judecătorilor Tribunalului București să confirme ordonanța procurorului șef al Secției I din DNA, Paul Dumitru, de redeschidere a dosarului penal care vizează afacerile imobiliare de la Fundația pentru Tineret a Muncipiului București

Tribunalul București a fixat un prin termen pentru soluționarea cererii DNA pentru data de 4 februarie. Dosarul DNA a fost format în urma plângerii făcute de Marian Vlad iar vizat de ancheta DNA, dacă judecătorii vor confirma redeschiderea, este chiar președintele Fundației pentru Tineret a Municipiului a muncipiului București, Ticu Plăcintă (foto. sursa agerpres)

Surse judiciare au declarat pentru NewsOnline că demersul DNA de a redeschide acest dosar vine după ce la Direcția Națională Anticorupție au ajuns mai multe dosare care îl vizau pe Ticu Plăcintă. Informațiile deținute de NewsOnline arată că procurorii vor să verifice condițiile în care a fost diminuată artificial participația Fundației pentru Tineret a Municipiului București în structura acționariatului SC Tin Management Grup SRL, manevră făcută pentru redistribuirea veniturilor obținute în urma exploatării imobilelor și terenurilor aparținând Fundației dar care au fost cesionate către Tin Management Grup. 

Totodată, anchetatorii DNA arată că prin aceste modificări în structura acționariatului SC Tin Management Grup, Ticu Plăcintă și apropiații săi și-au prezervat controlul asupra Fundației pentru Tineret a Muncipiului București și în condițiile în care Ticu Plăcintă ar fi schimbat din funcția de președinte al Fundației.