Electroargeș se pregătește să treacă către o nouă etapă

Electroargeș se pregătește să treacă către o nouă etapă

Peședintele Consiliului de Administrație de la Electroargeș, Constantin Ștefan a anunțat vineri, 28 august, printr-un anunț postat pe site-ul Bursei de Valori de București despre Oferta publică de preluare obligatorie a acțiunilor Electroargeș depusă la Autoritatea de Supraveghere Financiară

”Evenimente importante de raportat în conformitate cu prevederile Legii 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață si Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață: Electroargeș SA informează acționarii și eventualii investitori ca societatea Cardinal Main SRL, persoană ce acționează în mod concertat cu Investments Constantin SRL și Benjamins United SRL în legătură cu emitentul Electroarges SA, având în vedere deciziile ASF 3501/25.11.2015 și 293/28.02.2018, a depus la ASF în data de 27.08.2020, prin intermediul SSIF Vienna Investment Trust SA, documentația pentru Oferta Publică de Preluare Obligatorie a Electroargeș SA, cât și sumele de bani aferente acestei proceduri”, se precizează în anunțul făcut de președintele Consiliului de Administrație, al Electroargeș, Constantin Ștefan.

Succesul acestei proceduri ar putea aduce o perioadă de liniște în această companie după ce în ultimii ani societatea Electroargeș a fost implicată în mai multe scandaluri generate de influența nefastă asupra companiei avută de unii afaceriști ”membri” ai Grupului din jurul defunctului Cătălin Chelu.

După ce Electroargeș a fost preluată de companiile deținute de omul de afaceri gălățean Constantin Ștefan societatea din Curtea de Argeș a înregistrat un progres evident din punct de vedere economic, arată raportările făcute de-a lungul anilor la Bursa de Valori București.
”În semestrul I 2020, Electroarges SA a inregistrat un profit din exploatare in suma de 7.335.366 lei. Având în vedere intrarea în insolvență a Mobila Rădăuți SA, în data de 10.02.2020, deținerile Electroargeș SA la Mobila Rădăuți SA au fost reevaluate. Electroarges SA a înregistrat în semestrul I 2020, o pierdere financiară de 16.792.970 lei. Această pierdere financiară nu afectează disponibilitățile bănești ale Electroarges SA. În anii 2016 - 2019 Electroargeș SA a inregistrat un profit financiar, în valoare de 15.635.585 lei”, se arată într-una din raportările de la Bursa de Valori București a celor de la Electroargeș.

În prezent Electroargeș are derulare proiecte imporante în parteneriat cu alte societăți. Spre exemplu, NewsOnline.ro a scris în luna mai anul acesta despre parteneriatul dintre Electroargeș și Dacia Renault.

În concret, o delegație a Guvernului condusă de premierul Ludovic Orban dar din care au mai făcut parte ministrul Economiei, Virgil Popescu și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă a făcut, joi, 7 mai, o vizită la sediul Dacia - Renault de la Pitești

Premierul și ceilalți doi miniștri au mers la sediul Dacia pentru a li se prezenta noul de model de ventilator pentru Spitalele Covid.

Noul model de ventilator este un prototip proiectat de Universitatea Pitești în parteneriat cu Electroargeș Curtea de Argeș, Automobile Dacia și Senior Software. Prezentarea proiectului au făcut-o cei de Electroarges și, pe lângă rectorul Universității Pitești, Dumitru Chirleșan, au participat președintele AVAS-Adrian Miuțescu, deputatul Dănuț Bica și prefectul Emanuel Soare, plus directorul general al Dacia, Cristophe Dridi.

 

PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale