Forbes India: Un om de afaceri din Republica Moldova ar fi în cărți pentru preluarea TikTok

Forbes India: Un om de afaceri din Republica Moldova ar fi în cărți pentru preluarea TikTok

Într-un material apărut acum câteva zile în Forbes India, în contextul blocajului instituit de această țară față de aplicația TikTok, se anunță faptul că pe lângă corporațiile Microsoft, Oracle și Walmart, ar mai exista un competitor surpriză, chiar din Republica Moldova, pentru cumpărarea companiei chineze care deține TikTok

În concret, citând „probleme de securitate națională”, guvernul indian a interzis accesul la platforma socială TikTok pe 29 iunie. În urma inițiativei „Make in India” a prim-ministrului Narendra Modi, peste 100 de cereri au fost interzise în ultimele luni.

De asemenea, președintele  SUA, Donald Trump a emis un ordin executiv de natură similară pe 14 august, acordând companiei ByteDance Ltd. 90 de zile pentru a părăsi piața americană, fie prin vânzarea, fie prin retragerea platformei sale TikTok din state. Trump a citat, de asemenea, preocupările privind securitatea națională, spunând că există dovezi credibile că ByteDance, cu sediul în China, ar putea împărtăși guvernului chinez informații despre americani. Compania a negat acest lucru.

Ordinul executiv a condus la o mulțime de speculații cu privire la cine și în ce condiții ar putea dobândi operațiunile americane ale TikTok. Până în prezent, era sigur că atât Microsoft, cât și Oracle au început discuții cu chinezii, dar în ultima vreme au crescut discuțiile despre un nou concurent, se arată în articolul celor de la Forbes India. nt 

Noul client interesat să achiziționeze TikTok ar fi un om de afaceri din Republica Moldova care desfășoară activități pe piețele din Asia, mai exact Alexandr Jucov. 

Conform descrierii de pe site-ul propriu https://www.jucov.org/myself Jucov spune despre el că din 2010 este asociat în Asia PetroEnergi Co. Ltd. din Hong Kong, specializată în comerțul cu produse petroliere în China și Asia de Sud-Vest și că, de asemenea, compania are propriul său program de cercetare pentru surse noi de energie.

Forbes India susține că Alexandr Jucov ar fi intrat în cursa pentru achiziționarea TikTok prin una din companiile sale, World Lab Technologies World Lab Technologies, Inc. 

Mai multe detalii puteți citi mai jos

https://www.forbesindia.com/article/brand-connect/alexandr-jucov-enters-the-race-for-tiktok-in-usa/62311/1

 

PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale