Horia Ciorcilă vrea să-l ”împingă” pe Radu Hanga la conducerea Bursei de Valori București

Horia Ciorcilă vrea să-l ”împingă” pe Radu Hanga la conducerea Bursei de Valori București

Bursa de Valori București a convocat pentru 20 noiembrie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Societății în cadrul căreia se va alege și noua conducere a BVB, entitate condusă în prezent de Lucian Anghel, fost șef în Banca Comercială Română

Conform Convocatorului AGOA orice acționar interesat dar și membrii actuali ai Consiliului Bursei pot face propuneri de candidați până pe 23 octombrie.

Surse din mediul privat spun că alegerile din noiembrie au stârnit agitație pe piața financiară, mai multe ”centre de putere” fiind acum într-o permanentă campanie pentru a obține sprijin pentru candidații pe care îi vor în conducerea Bursei. Spre exemplu, în concret, actualul președinte al Consiliului de Administrație de la Banca Transilvania, Horia Ciorcilă încearcă să-l impună ca președinte al Bursei de Valori pe un apropiat de-al său, Radu Hanga (foto în picioare), care de-a lungul timpului a avut diverse funcții în cadrul entităților deținute/controlate de Banca Transilvania. 

În afară de funcțiile deținute în interiorul Băncii Transilvania de-a lungul timpului Radu Hanga a mai fost membru în Consiliul de Administrație de la SIF Moldova iar acum este administrator neexecutiv și președinte al Comitetului de Audit la SIF Oltenia. 

Interesant este că în războiul judiciar de pe piața de capital, aflat în derulare, între conducerile SIF Banat și cea a SIF Oltenia, Radu Hanga a fost ocolit atunci când SIF Banat a cerut în iunie revocarea a patru membri din cei șapte din conducerea SIF Oltenia, Hanga nefiind printre cei patru.

În prezent Radu Hanga mai este membru independent în Consiliul de Administrație al Bursei de Valori.