Ministerul Finanțelor sprijină Electroargeș într-un proiect de investiții de peste 11 milioane de euro

Ministerul Finanțelor sprijină Electroargeș într-un proiect de investiții de peste 11 milioane de euro

Conducerea Electroargeș anunță într-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori București că a primit sprijin de la Ministerul Finanțelor Publice pentru proiectul de investiții pe care-l are pentru extindere capacității de producție a societății

Mai concret, Ministerul Finanțelor Publice a acordat un ajutor de stat important pentru Electroargeș.

Ministerul Finanțelor Publice prin Direcția Generală Ajutor de Stat a acordat Electroargeș SA un ajutor de stat pentru Proiectul de investiții „Extinderea capacității de producție de componente electrocasnice în Curtea de Argeș”, aferent perioadei 2020 – 2022. Valoarea maximă a ajutorului de stat aprobat pentru Electroargeș SA este de 27.741.425 lei, asociat unor cheltuieli eligibile de 55.482.850 lei”, anunță președinele Consiliului de Administrație al Electroargeș, Constantin Ștefan. 

Electroarges este o societate de tradiție, a fost înființată în 1971, iar activitatea a fost începută efectiv doi ani mai târziu. În 1991, Electroarges a devenit societate pe actiuni, cu capital majoritar de stat. Cinci ani mai târziu, în 1996, pachetul majoritar de actiuni (51%) a fost preluat de catre Asociatia PAS Electroargeș. Membrii acestei asociații au fost exclusiv salariați ai societății. Restul acțiunilor (49 %) fiind deținute de persoane fizice sau juridice. În anul 2005, membrii Asociatiei PAS Electroarges 94 au devenit proprietarii acțiunilor. Din acel moment, acțiunile sunt deținute în totalitate (100%) de acționari persoane fizice sau juridice.

În prezent pachetul majoritar de acțiuni al Electroargeș este deținut de omul de afaceri  Constantin Ștefan, prin societățile pe care acesta le deține.

Compania se ocupă cu producția de aparate electrocasnice, aparate de uz gospodăresc, aparate profesionale pentru dotări hoteliere și industriale, unelte electrice portabile, dispozitive, scule si truse de scule, vibratoare pentru compactat beton si echipamente auto.
Electroarges a dezvoltat o serie de colaborări pentru execuția de repere, subansamble si produse, pentru mai multe companii din țară și străinătate.


După ce Electroargeș a fost preluată de companiile deținute de omul de afaceri Constantin Ștefan societatea din Curtea de Argeș a înregistrat un progres evident din punct de vedere economic, arată raportările făcute de-a lungul anilor la Bursa de Valori București.
”În semestrul I 2020, Electroarges SA a inregistrat un profit din exploatare in suma de 7.335.366 lei. Având în vedere intrarea în insolvență a Mobila Rădăuți SA, în data de 10.02.2020, deținerile Electroargeș SA la Mobila Rădăuți SA au fost reevaluate. Electroarges SA a înregistrat în semestrul I 2020, o pierdere financiară de 16.792.970 lei. Această pierdere financiară nu afectează disponibilitățile bănești ale Electroarges SA. În anii 2016 - 2019 Electroargeș SA a inregistrat un profit financiar, în valoare de 15.635.585 lei”, se arată într-una din raportările de la Bursa de Valori București a celor de la Electroargeș.

 

Despre ultimele evoluții de la Electroargeș NewsOnline a scris aici

http://newsonline.ro/actualitate/electroarges-se-pregateste-sa-treaca-catre-o-noua-etapa.html

PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale