O companie românească a dezvoltat soluții de protejare a angajaților care vin la birou

O companie românească a dezvoltat soluții de protejare a angajaților care vin la birou

Restricțiile actuale cauzate de Covid-19 au accelerat cererea pentru soluții digitale care ajută angajații să lucreze în siguranță odată cu întoarcerea la locul de muncă. Compania Datacor a dezvoltat noi tehnologii și sisteme avansate de control acces ajută companiile să asigure protecția și sănătatea angajaților care revin la birou. 

“Pe măsură ce companiile renunță treptat la munca de acasă și angajații revin la locul de muncă, firmele încearcă să adopte soluțiile cele mai potrivite pentru a proteja siguranța și sănătatea angajaților la birou sau în spațiul de lucru. Astfel, restricțiile actuale în contextul Covid-19 au accelerat cererea pentru soluții digitale care ajută angajații să lucreze în continuare în siguranță odată cu întoarcerea la birou, și protejează și securitatea companiilor în această perioadă specială.”, a declarat Alexandru Dorobanțu, director tehnic în cadrul companiei Datacor.

Reprezentanții Datacor mai informează printre soluțiile și tehnologiile dezvoltate pentru monitorizarea siguranței angajaților se numără: camere termale care măsoară temperatura la intrarea în clădire, sisteme mai stricte de control acces, sau chiar aplicații care declanșează un semnal de avertizare atunci când nu se respectă distanțarea socială între colegi.

Astfel, sistemele de control acces sunt necesare companiilor sau organizațiilor care urmăresc gestionarea automată a intrării și ieșirii oamenilor din anumite zone, atat în scopul asigurării securității companiei, cât și pentru a proteja siguranța și sănătatea angajaților.

“În timp ce cardurile de acces folosite în mod regulat de personalul din companii sunt deja o practică comună, opțiunea de a adăuga mai multe condiții pentru a controla accesul în diferite zone ale companiei, în funcție de anumite condiții, poate ajuta angajatorii să limiteze interacțiunile între angajați, asigurând păstrarea unor norme sigure de lucru.,” a explicat Alexandru Dorobanțu.

Sistemele Datacor au funcții de memorare în timp real a accesării punctelor de control, de monitorizare a ușilor (semnalizare în cazul în care au rămas deschise) sau de conexiune cu celelalte subsisteme de securitate (antiefracție, antiincendiu).

Soluțiile de securitate ale companiei Datacor, atât în contextul pandemiei, cât și post Covid-19, vin cu beneficii menite să facă activitatea angajaților mai eficientă, mai productivă și mai sigură din punct de vedere al sănătății.

“De exemplu, Honeywell Pro-Watch este o soluție software care integrează toate cerințele de securitate ale unei companii, de la control acces la supraveghere video. Este o soluție care poate fi folosită pentru a configura dinamic sistemul de control acces. Un scenariu care poate fi foarte util în contextul actual este acordarea dreptului de acces al angajatilor doar în anumite zone doar în cazul în care prezintă un anumit document, cum ar fi testul pentru Covid-19.”, a explicat Dorobanțu.

Această schimbare către o rețea complet integrată, compatibilă cu tehnologia și conectată, permite analiza avansată a datelor. De exemplu, cu ajutorul tehnologiei și a senzorilor, angajații pot ști unde este cel mai sigur spațiu unde pot lucra, sau când să evite zonele aglomerate, unde se află mai mulți colegi în birou sau chiar să aloce spații de lucru sau locuri de parcare auto pe baza itinerariului și a preferințelor.

Datacor este o companie 100% românească, cu 18 ani de experiență pe piața de soluții inovatoare de comunicații, securitate și electrice, operând în segmentele office, retail și industrial.
Din 2002 până în prezent, compania a crescut continuu, ajungând la o echipă de peste 70 de persoane și o cifră de afaceri de 9 milioane de euro.
Compania este prezentă în trei orașe din România: Bistrița, unde se află sediul administrativ și logistic, București - sediul secundar și logistic și sediul din Cluj, care funcționează ca punct de prezență și logistic.

 

PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale