PERCHEZIȚII: Ce combinație anchetează procurorii DNA la Regionala CFR București

PERCHEZIȚII: Ce combinație anchetează procurorii DNA la Regionala CFR București

Procurorii DNA verifică felul în care un om de afaceri din Giurgiu, Mădălin Stan - locotenent de-al lui Nelu Iordache, îi propuseseră o șpagă de 100.000 de euro unui director din Regionala CFR București, au declarat pentru NewsOnline mai multe surse judiciare. Miza afacerii este reprezentată de spațiile publicitare de pe podurile CFR din București, poduri care permit amplasarea unor bannere publicitare generoase ca dimensiuni. 

DNA a anunțat oficial marți, 26 noiembrie că face mai multe percheziții.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite pe parcursul anului 2019. În cursul zilei de 26 noiembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații situate în municipiul București, dintre care o locație în sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție. 

Potrivit surselor NewsOnline miza afacerii anchetată de DNA este de reprezentată de spațiile publicitare de pe podurile CFR din București, poduri care permit amplasarea unor bannere publicitare generoase ca dimensiuni. 

”Stan era dispus să dea 100.000 de euro unui director din CFR București pentru ca firma care deține legal, cu contract, acele spații, să fie înlăturată ilegal și să preia el gestionarea acelor spații”, au explicat sursele NewsOnline. 

Mădălin Stan este un tânăr afacerist din Giurgiu crescut ”la umbra” unui fost magnat al drumurilor, Nelu Iordache. Sursele noastre spun însă că afacerea cu spațiile publicitare îi aparține exclusiv lui Stan.