Șamanul Gelu Oltean - fost șef DIPI, o intermediară a unei șpăgi din dosarul Microsoft și un britanic, arestați pentru trafic de droguri

Șamanul Gelu Oltean - fost șef DIPI, o intermediară a unei șpăgi din dosarul Microsoft și un britanic, arestați pentru trafic de droguri

Tribunalul Brașov a admis duminică 15 decembrie propunerea procurorilor DIICOT Brașov de arestare preventivă a fostului șef DIPI dar și a încă două persoane.

Este vorba de Gelu Oltean, fost șef al Direcției de Informații și Protecție Internă, cetățeanul englez LISHMAN THOMAS IVOR MOWBRAY și Vanessa Amal Youness, o tânără trimisă în judecată de procurorii Direcției Naționale Corupție pentru intermedierea unui comision de un milion de euro în afacerea Microsoft.

Procurorii DIICOT Brașov au stabilit că aceștia organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT(dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține AYAHUASCA.

Potrivit rhrn.ro, Ayahuasca este un amestec de ierburi, folosit în trecut în scopuri religioase și șamanice în bazinul amazonian, cu toate că cercetările arată că a fost utilizat prima dată în secolul al XIX-lea. Ayahuasca, cunoscut, în funcție de contextul cultural și sub denumirile de Caapi, Natema, Mihi, Yage, Santo Daime, sau La Purga face parte din familia Quechua, termen ce se traduce prin „spiritul viței de vie”. Ayahuasca este un amestec de mai multe plante ce se realizează prin fierbere la foc mic, pentru a obține o substanță concentrată ce se bea ulterior. Se prepară în modalități variate în funcție de cultură, dar întotdeauna conține Banisteriopsiscaapi și o plantă ce are în componență dimethyltryptamină (DMT), de obicei Psychotria viridis.

În general este consumată sub supravegherea unui șaman ce folosește și descântece, într-un mediu slab luminat, combinație ce produce câteva ore de halucinații profunde. Toate aceste elemente induc ideea că se poate comunica cu lumea spiritelor și se poate atinge vindecarea fizică, psihică și spirituală.

 

PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale