Șeful Direcției de Control din Autoritatea de Supraveghere Financiară, anchetat pentru abuz și divulgare de informații la cererea City Insurance

Șeful Direcției de Control din Autoritatea de Supraveghere Financiară, anchetat pentru abuz și divulgare de informații la cererea City Insurance

Firma de asigurări City Insurance a obținut în instanță redeschiderea unui dosar penal închis inițial de procurorii Parchetului Tribunalului București și în care principalul nume vizat este cel al lui Florin GOLOVATIC, Director la Directia Supraveghere si Control din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară

”În temeiul art. 341 alin. 6 lit. b C. proc. pen. admite plângerea formulată de petenta SOCIETATEA DE ASIGURARE-REASIGURARE CITY INSURANCE S.A. (cu sediul în Bucureşti, str. Emanoil Porumbaru nr. 93-95, sector 1), împotriva soluţiei de clasare dispuse prin ordonanţa din data de 06.11.2019, emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în dosarul nr. 4054/P/2016. Desfiinţează soluţia de clasare dispusă prin ordonanţa din data de 06.11.2019, emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în dosarul nr. 4054/P/2016, și trimite cauza procurorului în vederea completării urmăririi penale, cu privire la săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 304 C. pen. și art. 297 alin. 1 C. pen. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în ședința din camera de consiliu, în data de 26.06.2020”, se arată în decizia Tribunalului București. 

În afară de Florin Golovatic, printre intimații din dosar împotriva cărora City Insurance a făcut plângere penală în 2016 se mai află Daniel Gheorghe Bordeanu - specialist în asigurări în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, Georgiana Ligia Ivaz - subordonată a lui Golovatic la Direcția Supraveghere și Control, Cristina Maria Crînganu - funcționar în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară și Simona Maria Mircea. 

În ceea ce privește capetele de acuzare pentru care Tribunalul București a infirmat soluția de clasare și a dispus completarea urmăririi penale:

Art. 304 din Codul penal se referă la ”(1) Divulgarea, fără drept, a unor informații secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicității, de către cel care le cunoaște datorită atribuțiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă. (2) Divulgarea, fără drept, a unor informații secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicității, de către cel care ia cunoștință de acestea, se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă”

Articolul 297 alin 1 din Codul penal se referă la Abuzul în serviciu iar definiția faptei este ”Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”

PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale