Straniile coincidențe din dosarul arestării fostului șef DIPI, Gelu Oltean. Cine ar fi cetățeanul englez arestat la Brașov

Straniile coincidențe din dosarul arestării fostului șef DIPI, Gelu Oltean. Cine ar fi cetățeanul englez arestat la Brașov

În același dosar în care Tribunalul Brașov a emis mandat de arestare pe numele fostului șef DIPI, Gelu Oltean, procurorii DIICOT Brașov au obținut și arestarea preventivă a unui cetățean englez, LISHMAN THOMAS IVOR MOWBRAY, care pare a avea un trecut interesant conform descoperirilor NewsOnline

Astfel, conform acuzațiilor procurorilor DIICOT Gelu Oltean, partenera sa de viață Vanessa Youness Amala și englezu Thomas Ivor Mowbray Lishman organizau la sediul clinicii Youness Clinic - fondată de Vanessa Youness, ședințe-reuniuni de consum de DMT(dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține AYAHUASCA.

Potrivit rhrn.ro, Ayahuasca este un amestec de ierburi, folosit în trecut în scopuri religioase și șamanice în bazinul amazonian, cu toate că cercetările arată că a fost utilizat prima dată în secolul al XIX-lea. Ayahuasca, cunoscut, în funcție de contextul cultural și sub denumirile de Caapi, Natema, Mihi, Yage, Santo Daime, sau La Purga face parte din familia Quechua, termen ce se traduce prin „spiritul viței de vie”. Ayahuasca este un amestec de mai multe plante ce se realizează prin fierbere la foc mic, pentru a obține o substanță concentrată ce se bea ulterior. Se prepară în modalități variate în funcție de cultură, dar întotdeauna conține Banisteriopsiscaapi și o plantă ce are în componență dimethyltryptamină (DMT), de obicei Psychotria viridis.

În general este consumată sub supravegherea unui șaman ce folosește și descântece, într-un mediu slab luminat, combinație ce produce câteva ore de halucinații profunde. Toate aceste elemente induc ideea că se poate comunica cu lumea spiritelor și se poate atinge vindecarea fizică, psihică și spirituală.

Prezența fostului șef DIPI, Gelu Oltean, în această poveste se explică și prin faptul că potrivit cancan.ro, Oltean ar fi fost plecat în anii trecuți, pentru o perioadă de timp, în jungla din Peru unde ar fi cunoscut șamani. 

Pe site-ul clinicii Youness, younessclinic.ro, la categoria ”Despre noi” apare descrierea unui scriitor Stuart Wilde cu explicația că ”clinica îi este dedicată”, Wilde fiind caracterizat ca ”Un prieten drag de-al echipei, autor a peste 20 de carti despre echilibru si dezvoltare personala, traduse in 27 de limbi si vandute in milioane de copii in lumea intreaga. Chiar daca nu s-a considerat un guru, Stuart a influentat pozitiv vietile a milioane de oameni din lumea intreaga, predicand despre libertate, iubire si respect pentru toti semenii si natura”. 

Interesant este faptul că pe rețelele de socializare există dezvoltată o pagină cu numele ”Stuart Wilde Exposed” în care sunt prezentate o serie de lucruri sub forma unor ”delațiuni” despre ceea ce pagina numește ”False Prophet”. 

Într-o postare din septembrie 2018 este descris personajul - Thomas Ivor Mowbray Lishman aka Tom Lishman aka "Major Tom" aka "The Lizard". În acea descriere se vorbește despre faptul că Lishman este cunoscut că organizează călătorii turistice pentru cei interesați de sesiuni cu Ayahuasca, adică fix ce au descoperit și procurorii DIICOT Brașov că făceau în Dîmbovița. 

Lishman este caracterizat ca un apropiat al lui Stuart Wilde care era folosit de acesta din urmă când scriitorul dorea să organizeze diferite sesiuni cu mai multe femei. Mai exact, rolul lui Lishman era să organizeze diverse călătorii pentru soții femeilor care participau la ”sesiuni speciale”, sesiuni în cadrul cărora femeilor li se spunea că au puteri speciale dar că trebuie să divorțeze de partenerii de viață. 

În cercurile frecventate Lishman era ”legendat” ca un fost cadru militar care ar fi fost în Irak fiind prezentat ”maiorul Tom”, dar conform paginii de pe rețelele de socializare cariera militară a lui Lishman este cel puțin incertă.

 

PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale