Un lichidator din Sibiu, arestat de Tribunalul Alba Iulia la solicitarea procurorilor DNA

Un lichidator din Sibiu, arestat de Tribunalul Alba Iulia la solicitarea procurorilor DNA

Tribunalul Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a lichidatorului judiciar Dan Petrică Vlaic din Sibiu precum și a unei persoane, Sanda Bianca Vlaic, care cel mai probabil este rudă cu acesta, pentru 30 de zile, lichidatorul fiind acuzat de luare de mită iar cealaltă persoană de complicitate la luare de mită într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Alba Iulia

”Admite propunerea Ministerului Public – D.N.A. –Serviciul Teritorial Alba Iulia cu privire la inculpaţii Vlaic Petrică Dan şi Vlaic Bianca Sanda şi, în consecinţă: În baza art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: - Vlaic Petrică Dan, şi - Vlaic Bianca Sanda, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 3.10.2019 până la data de 1.11.2019 inclusiv. În baza art.275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpaţii şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 2 octombrie 2019, ora 19:45”, se arată în decizia Tribunalului care poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Cei doi fuseseră inițial reținuți tot ieri de procurorii anticorupție de la Alba Iulia după ce au fost prinși în flagrant. 

În ceea ce privește faptele, potrivit DNA, în perioada 2017 - 2019, Dan Petrică Vlaic, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la administratorul unei societăți comerciale aflată în reorganizare (martor în cauză) să-i remită o sumă de bani, reprezentând echivalentul a 5% din totalul datoriilor (aproximativ 4.000.000 lei) prevăzute în planul de reorganizare, pentru ca în schimb să nu își îndeplinească obligațiilor legale în cadrul procedurii reorganizării, prin inacțiunile sale încălcând prevederile Legii nr.85/2014 atât în relația cu debitorul, cât și cu instanța judecătorească.
”Banii pretinși au fost remiși de omul de afaceri, după cum urmează: în perioada martie-aprilie 2017, suma de 20.000 de lei în numerar, spre sfârșitul anului 2017 a prestat lucrări de asfaltare în cuantum de 39.746 lei în beneficiul unei firme ce aparținea unei rude a inculpatului Vlaic Petrică Dan, contravaloarea lucrărilor fiind achitată ulterior de beneficiar administratorului judiciar, la începutul lunii august 2019, a efectuat lucrări de pavare a două curți aferente imobilelor deținute de inculpatul Vlaic Petrică Dan, lucrări în valoare totală de 33.000 de lei, la data de 30 august 2019, suma de 5.000 lei”, susțin procurorii anticorupție.
O altă tranșă de bani, în valoare de 20.000 euro, i-a fost remisă lui Dan Petrică Vlaic  la data de 01 octombrie 2019, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
De menționat este faptul că, înainte de intervenția procurorilor anticorupție, administratorul judiciar i-a dat banii primiți cu titlu de mită Sabinei Bianca Vlad care i-a ascuns în trusa medicală de prim-ajutor a autoturismului personal.

 

sursa foto www.alba24.ro