Baletul judiciar al fostei partenere a lui Cătălin Chelu

Baletul judiciar al fostei partenere a lui Cătălin Chelu

În urmă cu circa patru de ani de zile fosta parteneră de viață a defunctului afacerist Cătălin Chelu vindea către firma omului de afaceri Constantin Ștefan – Investments Constantin S.R.L., printr-o tranzacție pe piața de capital, mai multe societăți comerciale printre care Electroargeș S.A. și Metalica S.A. În prezent se pare că s-a răgzândit. 


Dacă majoritatea acțiunilor Electroargeș S.A. au fost cumpărate de Investments Constantin S.R.L. de la Bran Oil S.A. NewsOnline a arătat de curând că după ce fostul specialist DIICOT Daniel Stoicescu a devenit partener și consilier al Alei Procopenco, aceasta din urmă a băgat în insolvență Bran Oil S.A. Foarte straniu, administratorul judiciar al Bran Oil S.A. demarează, după intrarea în insolvență, o acțiune în anulare la instanțele din Galați prin care solicită anularea tranzacției făcută de Ala Procopenco cu Investments Constantin S.R.L. întrucât ar fi fost frauduloasă. Practic, indirect, lichidatorul judiciar CITR Galați o acuză pe Ala Procopenco de fraude în dauna creditorilor societății, lichidator numit de Ala Procopenco.
Derularea evenimentelor arată însă că de fapt nu e vorba de nicio fraudă comercială la mijloc ci doar de o răzgândire a Alei Procopenco, aceasta împreună cu Daniel Stoicescu dorind să pună mâna pe Electroargeș S.A. și nu numai.
Mai exact, în paralel cu procesul de la Curtea de Apel Galați, care a fost strămutat între timp la Curtea de Apel Constanța, o altă societate controlată de Ala Procopenco, Amattis S.A. promovează în luna august 2019 la Tribunalul București o acțiune în anulare a tranzacțiilor făcute în 2015 cu firmele lui Constantin Ștefan, Investments Constantin S.R.L. și Capital CityS.R.L.
Practic, Amattis S.A. cere judecătorilor să anuleze tranzacțiile prin care Investments Constantin S.R.L. a preluat pachetul majoritar de acțiuni la Metalica S.A.
Demersul este generat de faptul că pe fondul scăderii cu peste 30% a producției/cifrei de afaceri în ultimii doi ani pentru Metalica S.A., minusuri generate de importurile în creștere de aragazuri din China, acționarul majoritar – Investments Constantin S.R.L., este nevoit să facă o majorare de capital pentru o infuzie de capital în societate.
Conform convocatorului Adunării Generale a Acționarilor Metalica SA, în cazul aprobării unei majorări de capital, Investments Constantin S.R.L. care deține astăzi aproximativ 80% din acțiunile emise de Metalica SA, ar ajunge să dețină cel puțin 90% din capitalul social Metalica S.A., din care peste 50% din capitalul social Metalica SA ar fi format din acțiuni noi.
Ceea ce arată că, de fapt, Amattis-ul condus de Ala Procopenco a hotărât să încerce acum o acțiune de anulare a tranzacției pe piața de capital a acțiunilor Metalica S.A., tranzacție ce a împlinit 4 ani, strict din teama de a pierde orice legătură cu Metalica S.A.
Acțiunea în anulare în cazul Amattis S.A. include și anularea contractelor de împrumut, pe acelasi model ca Bran Oil S.A.
Ori, așa după cum arătam mai sus, toată această derulare a evenimentelor demonstrează că nu există tranzacții frauduloase între Ala Procopenco și Constantin Ștefan ci doar interesul fostei partenere a lui Cătălin Chelu de a recăpăta controlul pe câteva societăți comerciale.