Cine sunt americanii de la Dentons care vor fi consultanții statului român pentru listarea la bursă a Hidroelectrica

Cine sunt americanii de la Dentons care vor fi consultanții statului român pentru listarea la bursă a Hidroelectrica

 

Hidroelectrica a semnat zilele trecute contractul pentru achiziţia de servicii juridice în vederea listării la Bursă, cu Dentons Europe SPARL, care a ofertat preţul de 429.000 euro, faţă de 700.000 de euro, valoarea estimată a achiziţiei, se arată într-un comunicat de astăzi al producătorului de energie, anunță ziarul Bursa

Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, a declarat, citat fiind de ziarul Bursa: "Prin semnarea contractului de servicii avocaţiale pentru listare, ne-am asigurat că avem alături de noi una dintre cele mai mari case de avocatură din lume, cu anvergură şi largă experienţă în cadrul ofertelor publice de vânzare de acţiuni, un partener potrivit pentru o societate de calibrul Hidroelectrica".

Dentons Europe este biroul din Europa de Est al uneia dintre cele mai mari case de avocatuă de la nivel mondial, cu puternice origine americane, și anume Dentons. 

Dentons s-a format în 2013 prin fuziunea a trei case de avocatură mari de la nivel mondial și anume Salans LLP  care a fost o firmă de avocatură comercială internațională fondată în 1978 la Paris sub numele de Salans Hertzfeld & Heilbronn, iar în martie 2013 a fuzionat cu firma de avocatură anglo-americană SNR Denton și cu firma de avocatură din Canada, Fraser Milner Casgrain, rezultând Dentons.

Salans a fost fondată în 1978 ca Salans Hertzfeld & Heilbronn de către doi avocați americani, Carl Salans și Jeffrey Herzfeld, și o avocată franceză, Eliane Heilbronn. În 1991 a fost prima firmă de avocatură occidentală care a intrat în Rusia. 

Salans a avut birou și în România unde, printre alții, l-a avut drept client pe zona comercială pe defunctul magnat Dinu Patriciu. 

Biroul din România al Dentons este condus în acest moment de avocatul Perry Zizzi (foto). Perry Zizzi activează de mai mult pe piața din România lucrând chiar la biroul Salans din România. Pe site-ul Dentons, Perry Zizzi menționează și câteva proiecte pe care le-a gestionat.

Astfel, acesta spune că s-a ocupat de reprezentarea Grupului Iulius - deținut de magnatul ieșean Iulian Dascălu, la obținerea unei refinanțări de  175 milioane EUR de la Eurohypo pentru un portofoliu de retail și de birouri situat în mai multe orașe din România.

Alte clienți reprezentați de Perry Zizi sunt: Băneasa Developments: consultanță pentru finanțare totală de 160 de milioane EUR cu ”sindicatul” băncilor care cuprinde BRD-Societe Generale, Societe Generale, HVB România, Bank Austria Creditanstalt, Banca Romaneasca și Banca Națională a Greciei pentru achiziția Feeria Shopping Center din București și dezvoltarea IKEA, al doilea centru comercial și clădire de birouri, și  Romstrade în relația cu Credit Suisse: Negociere de 130 milioane EUR program de cumpărare de bilete la ordin cu Romstrade pentru finanțarea proiectului de autostradă din nord-estul României.