DIICOT Constanța vrea să redeschidă un dosar în care apare numele a doi afaceriști ”conectați” la Elena Udrea și banul public

DIICOT Constanța vrea să redeschidă un dosar în care apare numele a doi afaceriști ”conectați” la Elena Udrea și banul public

Procurorul șef al DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța cere magistraților de la Tribunalul Constanța să confirme redeschiderea unui dosar penal în care apare numele a doi oameni de afaceri puternic ”conectați” la Elena Udrea și la contractele pe bani publici din perioada PDL

Cei doi oameni de afaceri vizați sunt Mihail Marencu și Theodor Alexandru Copaci iar judecătorii de la Tribunalul Constanța au fixat un prim termen pentru soluționarea cererii DIICOT pe 9 iunie. Conform datelor de la Tribunalul Constanța alte nume care apar în dosarul a cărei redeschidere se dorește sunt cele ale lui Cătălin Constantin Poștaru, Gheorghe Stercu, Ilie Tunaru și Marian Gălățeanu.

 

Theodor Alexandru Copaci este fratele lui Mircea Copaci, acesta din urmă fiind într-o perioadă vicepreședinte al Clubului Sportiv Dinamo și un personaj foarte bine relaționat, soția lui fiind șefa de cabinet a președintelui Traian Băsescu.

Alexandru Copaci și Mihail Marencu au controlat împreună, dar și separat, mai multe societăți comerciale care au avut numeroase contracte cu Ministerul Dezvoltării condus atunci de Elena Udrea. Spre exemplu, Copaci a primit trei contracte pentru amenajarea standurilor MDRT la Târgurile Internaţionale de Turism de la Londra şi Berlin, organizate în anul 2011.

 Un raport al Corpului de Control al Primului Ministru realizat în 2015 arăta că sunt indicii unele contracte cu ministerul condus de Elena Udrea sunt obținute prin mijloace frauduloase. 

Mai multe detalii puteți citi aici

https://www.gov.ro/fisiere/comunicate_fisiere/Sinteza_raportului_privind_promovarea_Romaniei_Casa_de_Print.pdf

Valoarea totală a contractelor cu Ministerul Dezvoltării condus de Elena Udrea se ridică la 1.938.877,15 ron dar contracte pe bani publici pentru realizarea unor materiale publicitare au mai avut, spre exemplu, cu Transelectrica, Consiliul Județean Tulcea, Primăria Rm Vîlcea, Societatea Națională a Sării. Alexandru Copaci a mai avut contracte și organizația națională a PDL și cu PDL Neamț, filială controlată atunci de Gheorghe Ștefan zis Pinalty, un alt apropiat al Elenei Udrea. 

Alexandru Copaci și Mihail Marencu au mai fost vizați de o serie percheziții DIICOT făcute în 2018. 

Despre acest lucru a scris Sursa Zilei

https://www.sursazilei.ro/afaceristi-apropiati-elenei-udrea-ridicati-de-diicot/

 

Foto sediul DIICOT Constanța

sursa Ziua de Constanța