DIICOT:Urmașul lui Clămparu, trimis în judecată pentru trafic de persoane. Interlopul a scăpat dintr-un atentat cu explozibil asupra mașinii sale

DIICOT:Urmașul lui Clămparu, trimis în judecată pentru trafic de persoane. Interlopul a scăpat dintr-un atentat cu explozibil asupra mașinii sale

Procurorii de la structura centrală a DIICOT au dispus trimiterea în judecată a grupării interlopului Marian Tudorache zis Becu, acesta din urmă preluând în Spania locul lăsat liber de condamnarea unui lider marcant al lumii interlope, Ion Clămparu (foto)

DIICOT a preluat dosarul cu Marian Tudorache zis Becu în 2016 de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște care a apreciat că există elemente care conduc la presupunerea rezonabilă că Tudorache Marian, zis Becu – de loc din Găești, Dâmbovița, este liderul unui grup infracţional organizat constituit şi specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane și proxenetism, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul altor ţări europene.
Locotenenții acestuia sunt Dragoș Constantin zis Homer, Daniel Florea zis Pogon și Irinel Severin Dinu iar toți aceștia au racolat tinere pe raza judeţului Dâmboviţa pe care le-au determinat să practice prostituţia în ţările Uniunii Europene, unde le înlesnesc activitatea de prostituție în scopul obţinerii de la acestea de foloase patrimoniale.


Ulterior, structura centrală a DIICOT a reușit în colaborare cu autoritățile spaniole să destructureze întreaga grupare de crimă organizată condusă de Becu.
”Din probele administrate în cauză a rezultat că unul dintre liderii reţelei de crimă organizată este inculpatul Tudorache Marian zis Becu care controlează o parte însemnată a activității de prostituție desfășurată în orasul Madrid, Spania obținând sume importante de bani din proxenetism și din alte activităţi ilegale, influenţa sa fiind exercitată asupra mai multor femei care practică prostituția șia altor proxeneţi pe care îi controlează și de la care obţine sume mari de bani. Acesta ar fi preluat o buna parte din reţeaua pe care o clădise Ion Clămparu, unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din România, iar după arestarea acestuia, inculpatul Tudorache Marian prin forţă a reușit să înlăture pe ceilalţi lideri ai lumii interlope care desfășurau activități ilicite în zona Madridului”, arată procurorii DIICOT în rechizitoriul făcut grupării lui Becu.


Pe parcursul urmării penale, cercetările efectuate au confirmat indiciile care au stat la baza ordonanţei de declinare a competenţei, rezultând astfel date cu privire la faptul că Marian Tudorache a constituit împreună cu ceilalti inculpați din prezenta cauză, un grup infracțional organizat dedicat recrutării femeilor tinere în scopul obligării și determinării acestora la practicarea prostituției în Spania.
”Probele deținute arată că printre factorii care influențează recrutarea și exercitarea prostituției sunt sărăcia, lipsa alternativelor de muncă/angajare, educației scăzută, abuzul, precum și factori sociali. Astfel, activitatea infracțională a grupului s-a desfășurat în principal în Spania în contextul în care un reprezentant important al crimei organizate și anume Clămparu Ion fusese arestat, iar teritoriul pe care acesta îl controla în zona Madridului devenind atractiv pentru grupul infracțional condus de inculpatulTudorache Marian zis ”Becu””, spun procurorii DIICOT.


Anchetatorii au stabilit că Marian TUDORACHE, zis Becu își are reședința obișnuită în Madrid, localitatea Parla, Spania, unde locuiește împreună cu alți membri ai organizației, respectiv inculpații Petrișor CIOLAN și Luminița NĂSTASE, controlând activitatea grupării, care acoperă o mare parte din provincia Madrid, fiind stabilită în sarcina acestuia săvârșirea unor infracțiuni în orașul Madrid, Coslada și Rivas Vaciamadrid, printre altele, acestea fiind probate atât prin intermediul probelor obținute de autoritățile judiciare din Spania, cât și prin probatoriului administrat în cauză de autoritățile judiciare din România.
”Autoritățile judiciare din Spania au strâns probe conform cărora inculpații Tudorache Marian, Florentin Gabriel FILIP, Alexandru CAPRARU, Ghemeș Liviu Nicolae, Grindean Lucian Alin au comis, în jurul orașului Madrid, infracțiuni de exploatare sexuală, vătămări, constrângeri, potrivit denunțurilor depuse în Spania, dar și potrivit procesele-verbale de constatare polițienești cu numerele 408/17, al Comisariatului Local al Poliției Naționale din Coslada, 2.486/17, al Comisariatului Local al Poliției Naționale din Fuenlabrada, 1049/14, al Comisariatului Local al Poliției Naționale din Parla, 3203/13 Comisariatului Local al Poliției Naționale din Alcala de Henares, 1619/10 al Poliției Naționale din Alcala de Henares”, spun procurorii DIICOT.

Tudorache a scăpat acum cinci dintr-un atentat pus la cale de locotenentul lui Clămparu

Anchetatorii arată că, la sfârșitul anului 2014, în orașul Parla (Madrid), în imediata apropiere a domiciliului lui Marian TUDORACHE, a fost detonată o încărcătură explozivă, în urma căreia un cetățean de naționalitate română și-a pierdut o mână și un picior, fapt care a stat la baza deschiderii Dosarului Actelor Premergătoare Nr. 1708/2014 de către Judecătoria de Instrucție Numărul UNU din Parla (Madrid), autoritățile judiciare din Spania furnizând în legătură cu acest fapt, probele obținute în acest sens, extrase din convorbirile telefonice purtate de Tudorache Marian, zis BECU.


Din cercetările efectuate de autoritățile judiciare din Spania, a rezultat că respectivul accident s-a produs în momentul în care victima se pregătea să instaleze dispozitivul exploziv, la ordinul numitului Dorel Inocentiu HANEA, în vehiculul folosit în mod obișnuit de inc. TUDORACHE Marian, acest accident fiind relatat și făcut public în mass-media din Spania. Cel care a pus la cale tentativa de omor, Dorel Inocentiu HANEA, era mâna dreaptă al lui Ion CLAMPARU (cunoscut sub porecla de CAP DE PORC), care ispăsește la ora actuală o condamnare în România și care s-a aflat la conducerea interlopilor români din Spania timp de mai mulți ani”, precizează procurorii DIICOT.
Anchetatorii mai arată că relevant în acest sens este acest momentul petrecut pe 2 octombrie 2014 când la o petrecere privată organizată cu prilejul botezului unui copil al cărui naș era chiar TUDORACHE MARIAN, acesta a intrat intr-un conflict violent cu DOREL HANEA.


Discuțiile purtate prin intermediul telefonului de către inculpatul TUDORACHE MARIAN descriu in detaliu incidentul violent, pentru că ulterior același inculpat să descrie tuturor cunoștințelor faptul că a fost victima unui atentat cu bombă eșuat pus la cale de către numitul Hanea Dorel.


Acest eveniment confirmă faptul că lupta pentru supremație in lumea interlopă din Spania, care se dezvolta in domeniul prostitutiei la Madrid era de actualiate în mediul social. Discutiile telefonice purtate de inculpatul TUDORACHE MARIAN cu diverse persoane din anturajul său in perioada de referință creează un profil infracțional al acestuia care se desprinde ca lider al grupării pe care a inițiat-o si constituit-o împreună cu ceilalți inculpați in scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor. Preocupările acestuia sunt doar în sensul de a-și crea un nume in lumea interlopă, totodată incercând sa isi elimine concurența prin mijloace violente”, concluzionează procurorii DIICOT în rechizitoriu.