DNA a destructurat o rețea care promitea case prin trafic de influență la Primăria Municipiului București

DNA a destructurat o rețea care promitea case prin trafic de influență la Primăria Municipiului București

DNA anchetează o rețea de ”combinatori” imobiliari care în schimbul unor sume mari de bani promiteau că fac trafic de influență pe lângă funcționari din cadrul Primăriei Municipiului București pentru a le obține fraudulos case de la stat, au declarat surse judiciare pentru NewsOnline

Potrivit surselor NewsOnline procurorii DNA au efectuat percheziții pe 17 și 18 decembrie la domiciliile mai multor persoane implicate în această afacere, fiind percheziționate inclusiv autovehiculele deținute de suspecții din dosar. 

Printre suspecții din dosar la care s-au făcut aceste percheziții se regăsește și Flori Prodana, manager - Alfamar Grup Imobiliare SRL, acuzată de complicitate la trafic de influență în formă continuată. 

În cursul anului 2019, Prodana Flori l-a ajutat pe Aliuță Aurel să îi remită lui Stan Fănel suma de aproximativ 50.000 de lei pentru ca acesta să își folosească influența pe care a pretins că o are pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei Municipiului București pentru ca aceștia să aprobe vânzarea la un preț avantajos către Aliuță Aurel a unui apartament din fondul locativ de stat, situat în mun. București, în zona Splaiul Unirii”, este prima faptă de complicitate la trafic de influență imputată lui Flori Prodana conform surselor NewsOnline. 

Cea de-a doua faptă vizează faptul că ”în cursul anului 2019, Prodana Flori l-a ajutat pe Velea Florin să îi remită lui Stan Fănel o sumă de bani al cărui cuantum nu a fost stabilit până în prezent pentru ca acesta să își folosească influența pe care a pretins că o are pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei Municipiului București pentru ca aceștia să aprobe vânzarea la un preț avantajos către Velea Florin a unui imobil din fondul locativ de stat situat în mun. București, str Erou Petre Tătaru F.N. colț cu bd. Pieptănari sector 5”. 

Conform informațiilor deținute de NewsOnline din totul lotul de personaje aduse la DNA după perchezițiile de pe 18 decembrie procurorii l-au reținut pentru 24 de ore doar pe Fănel Stan, sursele noastre spunând că anchetatorii au ceva informații că Stan are o serie de legături concrete cu funcționari din Primăria Municipiului București. 

Surse judiciare au mai declarat că printre clienții acestei rețele se număr personaje din lumea interlopă care coordonau rețele de furturi care aveau activitatea în afara țării. Banii produși din furturi erau băgați în astfel de ”combinații”.