Doctorul Mircea Beuran, reținut de procurorii DNA pentru o mită de 10.000 de euro. Cine l-a denunțat pe doctor

Doctorul Mircea Beuran, reținut de procurorii DNA pentru o mită de 10.000 de euro. Cine l-a denunțat pe doctor

Direcția Națională Anticorupție a anunțat joi, 13 februarie, că a pus în mișcare acțiunea penală și l-a reținut pentru 24 de ore pe celebrul doctor Mircea Beuran, la data faptelor președinte al Senatului Universitar de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” pentru o faptă de luare de mită

Tot la data faptelor Mircea Beuran era și director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. 

”În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor.Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 14 februarie 2020, inculpatul Beuran Mircea urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Precizăm că, prezentul dosar s-a constituit ca urmare a sesizării depuse de persoana care a remis banii menționați mai sus, cu titlu de mită”, a anunțat Direcția Națională Anticorupție.