Judecătorii obligă DIICOT să rezolve un dosar în care sunt vizați Peter Imre și fosta soție a lui Dinu Patriciu

Judecătorii obligă DIICOT să rezolve un dosar în care sunt vizați Peter Imre și fosta soție a lui Dinu Patriciu

Curtea de Apel București a constatat că DIICOT a ținut la sertar un an și patru luni un dosar în care sunt vizate nume importante printre care și Peter Imre (foto) și Dana Patriciu, fosta soție a omului Dinu Patriciu.

Războiul pentru controlul averii lui Dinu Patriciu este departe de a fi încheiat. DP Holding, fosta companie a omului de afaceri reprezentată în acest moment de fiica acestuia, Ana Patriciu, a reușit să obțină pe 18 septembrie o decizie a Curții de Apel București care obligă procurorii DIICOT să finalizeze un dosar spectaculos în care DP Holding este parte vătămată.
”În baza art. 488 ind. 6 alin. 1 Cod de procedură penală, admite contestaţia formulată de persoana vătămată DP HOLDING, persoană vătămată în dosarului nr. 519/D/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală. În baza art. 488 ind. 6 alin. 1 Cod de procedură penală stabileşte termenul pentru ca procurorul să rezolve, potrivit art. 327 Cod de procedură penală, cauza ce face obiectul dosarului nr. 519/D/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, până la data de 18.09.2020 şi termenul în care o nouă contestaţie nu poate fi formulată până la data de 18.10.2020”, se arată în decizia Curții de Apel București.
NewsOnline a aflat că plângerea la DIICOT depusă de DP Holding, prin Ana Patriciu, vizează câteva nume importante:
- Compania Kaz Munay Gas Internațional NV
- Peter Imre, fost director general Adevărul Holding, trust de presă deținut la un moment dat de Dinu Patriciu
- Silvia Zagrai, fosta asistentă personală a lui Dinu Patriciu
- Răzvan Olosu
- Heinrich-Ilan Stein
- Dana Patriciu, fosta soție a lui Dinu Patriciu
- Andrei Ștefan, fiul Danei Patriciu dintr-o altă căsătorie
- Adrian George Vasile
- Dragoș Vilău, avocat Baroul București
- Vlad Cristian Moca
DP Holding este o societate elvețiană deținută inițial de Dinu Patriciu (80%) și Phil Stephenson (20%) care la rândul ei deținea în totalitate The Rompetrol Group NV (Olanda), care a fost holdingul societăților operaționale ale grupului atât din România cât și din afară.
Pentru a evita orice speculație este de precizat că reprezentantul actual al DP Holding, Ana Patriciu este fiica lui Dinu Patriciu din căsătoria cu Sabina Patriciu și nu cu Dana Patriciu.

Toți cei menționați mai sus și care se regăsesc în plângerea penală depusă la DIICOT de DP Holding sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, transferul neautorizat de date, divulgarea, achziționarea sau utilizarea secretului comercial de către terți ca rezultat al unei acțiuni de spionaj comercial.

DP Holding arată în plângerea penală depusă că începând cu 2012, Silvia Zagrai – fosta asistentă personală a lui Dinu Patriciu, Peter Imre și Dana Patriciu au constituit un grup infracțional organizat la care au aderat ulterior și celelalte persoane cu scopul de a dobândi avantaje prin folosirea de acte și informații care au fost sustrase de la DP Holding și care aparțineau acestei companii și, documente și informații care despre DP Holding spune că este posibil chiar să fi fost vândute către concurență.

În procesul de la Curtea de Apel București procurorii DIICOT s-au apărat susținând că cercetarea penală a fost blocată pentru că Ana Patriciu nu s-ar fi prezentat la DIICOT să ofere lămuriri asupra plângerii.În hotărârea prin care a admis contestația DP Holding judecătorul de la Curtea de Apel București arată că Ana Patriciu nu s-a prezentat inițial la DIICOT din motive serioase și anume cauze medicale.

Mai mult Curtea de Apel București arată că după ce Ana Patriciu a depus lămuririle solicitate de DIICOT a mai existat o perioadă de inactivitate a procurorilor de un an și patru luni care nu a mai fost cauzată de comportamentul DP Holding.

Sursa foto www.paginademedia.ro