O grupare din Giurgiu combina proxenetismul cu intermedierea de căsătorii false, în Germania, pentru indieni și pakistanezi

O grupare din Giurgiu combina proxenetismul cu intermedierea de căsătorii false, în Germania, pentru indieni și pakistanezi

Procurorii DIICOT au trimis în judecată o grupare de crimă organizată care avea nucleul în Giurgiu și care se ocupa cu proxenetismul în Germania dar și cu intermedierea de căsătorii fictive între fete din România - de obicei chiar fetele folosite pentru prostituție, și cetățeni din India și Pakistan

Gruparea era condusă de Ionuț Mirea, un personaj de 27 de ani din Clejani - Giurgiu, alături de tatăl său Ion Mirea - zis Titel Măcelaru și mama acestuia, Florica Mirea și a fost constituită de la începutul anului 2017.  La grupul infracțional organizat au aderat pe parcurs Gabriela Ramona Breazu, Ion Dacian Oprea, Lilian Feraru, Mihail Cristian Mara, Antonio Basaru, Ionuț Boca, Liviu Gabriel Robu, Costin Duță, Ion Brează, Cristian Gheorghe și Teodor Cătălin Cherecheș. 

Una din fete exploatate a povestit la DIICOT că Ionuț Mirea era înainte un fel de ”combinator” prin Centrul Vechi din București, în sensul că furniza clienți pentru saloanele de masaj erotic. 

Marea majoritate a celor care au aderat la grupul infracțional sunt persoane fără o ocupație clară, cu excepția lui Mihail Cristian Mara care era taximetrist și arbitru de handbal, conform descrierilor făcute de procurorii DIICOT în rechizitoriul trimis Tribunalului București. 

Potrivit DIICOT gruparea ”avea ca principale preocupări savârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism”, precum și încheierea unor căsătorii de conveniență pentru cetățeni indieni și pakistanezi doritori să se stabilească în țări ale Comunității Europene, cu precădere Germania. 

De asemenea, tinerele care practicau prostituția erau folosite de inc. MIREA Ionuț și pentru încheierea unor căsătorii fictive cu cetățeni indieni și pakistanezi, pentru sume de pâna la 5000 de euro. Acești cetățeni proveniți din state Non-UE, se căsătoreau cu tinerele care practicau prostituția în folosul inculpatului MIREA Ionuț, prin intermediul unor acte falsificate, toate aceste activități fiind organizate de MIREA Ionuț și membrii grupării infracționale”, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT - Structura Centrală. 

Mama lui Mirea avea rolul de a convinge victimele de bunele intenții ale lui Ionuț Mirea în ceea ce le privește, dând senzația unei familii unite și primitoare, astfel că se racolau persoane de sex feminin vulnerabile, profitând ca acestea aveau o situație familială sau materială precară, iar după ce victimele ajungeau să practice prostituția,  familia Mirea se ocupa cu controlarea, supravegherea, primirea și gestionarea sumelor de bani obținute din practicarea prostituției. 

O parte din fete erau controlate și prin dezvoltarea unor relații aparent sentimentale cu locotenenții lui Mirea, Lilian Feraru și Ionuț Boca.

.Astfel, pe teritoriul Germaniei, Ionuț Mirea s-a ocupat de închirierea a doua locații destinate practicării prostituției în localitatea Hamburg, respectiv Lagenhorner Chausse 41 și Kieler Strasee 394, ambele aflate în proprietate cetățeanului german Hermann Heinrich RAKERS cunoscut cu apelativul Herman.

Fetele, ținute sub teroare: proxenetul șef era de părere că  “frica e cea mai buna învățătură”.

Procurorii DIICOT spun în rechizitoriu că gruparea infracțională coordonată de Ionuț Mirea a utilizat pentru intimidarea tinerelor, controlul acestora, dar și pentru a se impune în rândul altor grupări infracționale de trafic de persoane sau proxenetism care au acționat pe teritoriul Germaniei, arme de foc dar și arme albe. Acest aspect este confirmat în toate declarațiile de persoane vătămate care au povestit anchetatorilor despre bătăile pe care le-au suportat.  Relevant în acest sens este un episod înregistrat în România la data de 07 septembrie 2018, când inculpata Ramona Breazu a fost legitimată pe Calea Vitan nr. 275, la hotelul FUNNY TIME, în baza unei sesizări primite la 112.

”Inculpata BREAZU RAMONA GABRIELA, se afla împreuna cu inc.MIREA IONUȚ, cu fratele acesteia BREAZU ION și cu inc.BOCA IONUT. Asupra inculpatei BREAZU RAMONA GABRIELA a fost depistat un pistol marca WALTHER P99, în care se afla un încărcător cu 13 cartușe, și un alt încărcător gol, asupra inculpatului BOCA IONUȚ a fost depistat un pistol marca Ekol Volga în care se afla un încărcător cu 4 cartușe, precum și un cuțit tip briceag, iar asupra inculpatului MIREA IONUȚ s-a identificat un telefon mobil ?i suma de 2000 de euro ?i 13543 lei.  Acest episod este confirmat ?i de interceptarile telefonice existente în cauza, potrivit carora inc. BREAZU RAMONA GABRIELA în fa?a autorita?ilor ?i-a asumat întreaga rasaundere pentru de?inerea armelor de foc ?i a sumei de bani”, se arată în rechizitoriul DIICOT. 

Mai mult, în perioada în care a fost cazată la adresa din Orașul Hamburg, Strada Langerhorner Chaussee, nr. 41, una din fete care a dat declarații la DIICOT le-a povestit procurorilor că  a cunoscut mai multe tinere care practicau prostituția în folosul lui Ionuț Mirea, și a asistat la mai multe episoade în care Ionuț Mirea a aplicat lovituri sau alte acte de violență fizică fetelor care practicau prostituția în folosul acestuia, motivând că “frica e cea mai bună învățătură”.

Tot despre modul în care erau tratate fetele de către proxenetul șef Ionuț Mirea este foarte relevantă declarația dată la DIICOT de una din fete: ”Îmi amintesc că am fost la un grătar la care era Mirea Ionuț, Mirea Ion și noi fetele. Nu am stat decât vreo două ore pentru că nu mă simțeam în largul meu. Mirea Ion i-a atras atenția fiului său că dacă tot are femei ar trebui să le mai și îngrijească și să le cumpere machiaje, haine și alte lucruri necesare”