Un administrator de plajă din Constanța și doi orădeni, arestați la Focșani pentru trafic de droguri

Un administrator de plajă din Constanța și doi orădeni, arestați la Focșani pentru trafic de droguri

Procurorii Biroului Teritorial Vrancea de la DIICOT anunțau la începutul săptămânii arestarea de către Tribunalul Vrancea a trei persoane pentru trafic de droguri. NewsOnline a aflat despre ce este vorba în dosar și cine sunt persoanele

În concret, grupul infracțional ajuns după gratii este format din M. R. și soții Emilia Cristina și Stelian ..., aceștia constituind la începutul anului 2020 un grup infracţional organizat în scopul desfăşurării unor activităţi de trafic şi deţinere în vederea consumului de droguri de mare risc, acesta activând potrivit probatoriilor administrate până în prezent cel puţin din 2020 februarie până la data de 07 august 2020.

În cadrul grupului, soții L..., , de loc din Oradea, aveau rolul de aprovizionare cu droguri de risc respectiv pastile ecstazy, cocaină şi ketamină. Aceştia distribuiau şi vindeau astfel de substanţe interzise pe raza mai multor judeţe şi numai în cantităţi mari, de ordinul zecilor de grame şi ecilor sau sutelor de pastile. Un gram de cocaină se vinde cu 60 de euro, o doză de ketamină cu suma de 35 de euro, iar o pastilă cu suma de aproximativ 3-4 euro. 

Dosarul acesta s-a înregistrat la DIICOT Vrancea chiar pe 1 aprilie anul acesta, cel mai probabil după ce Mihai Rusu a fost denunțat de un client, și, din informațiile NewsOnline, în această cauză procurorii DIICOT Vrancea mai au în vizor și alte persoane în afara celor arestate deja. 

Din investigațiile făcute de anchetatori a rezultat că M. R.  este un tânăr de 30 de ani din Constanța care administrează o plajă în Constanța pe Faleza Nord unde are un bar în formă de doză de ”Salitos”, are umbrele de stuf și șezlonguri din lemn, în capătul străzii Grozești. Recent a montat o reclama la plajă cu inscripția ”Alandala Beach”. Plaja o administrează împreună cu partenerul său de afaceri, S.S.C. ”R. M.  este sunat zilnic de diferiți clienți aflați pe litoral cărora le vinde droguri cu 60 – 70 lei doza. R. M.  se aprovizionează cu droguri din mun Oradea, jud. Bihor unde se deplasează împreună cu C. S. S. cu mașina acestuia odată la două săptămâni. La data de 05.08.2020 R. M. s-a deplasat spre mun. Oradea pentru a achiziționa droguri”, se arată în referatul procurorilor DIICOT Vrancea. 

Interesant este că în urma perchezițiilor făcute în acest dosar au fost identificate şi ridicate înscrisuri olografe în care erau făcute însemnări despre cantităţi de droguri preţuri şi sume de bani rezultate din vânzări sau care trebuiau încasate de la clienţi, au fost menţionate două prenume Ion şi Mihai, cela de-al doilea fiind evident inculpatul R. M.

Audiat fiind de anchetatori în calitate de martor, S.S.C. , a relatat faptul că este asociat cu inculpatul M. R. , a fost de două ori la Oradea cu acesta cu autoturismul său Hyundai I30, de unde acesta din urmă a achiziţionat droguri, din care a consumat şi el.
Mai mult, prietena lui M. R., G. A. B.  le-a declarat procurorilor DIICOT Vrancea că  acesta este consumator de droguri şi totodată comercializează cocaină cu 100 euro gramul care era achiziţionată de acesta din mun. Oradea cam o dată pe lună.

Pus în fața probelor adunate, M. R.  a recunoscut și el că face trafic droguri spunând că problemele cu drogurile a început să le aibă din 2019 când, pe fondul unor evenimente nefericite în familie, a început să consume extasy. R. a oferit apoi detalii despre cum a început ”colaborarea” cu soții L. , aceștia fiind alimentați cu droguri din Spania de o rudă care lucra ca barman în Ibiza. PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale