Un om de afaceri a adunat căpeteniile lumii interlope la aceeași masă pentru a obține protecție pentru cazinourile sale

Un om de afaceri a adunat căpeteniile lumii interlope la aceeași masă pentru a obține protecție pentru cazinourile sale

Un investitor, străin se pare, care intenționează să deschidă în principalele orașe din țară cazinouri a strâns la aceeași masă, în luna septembrie a.c., liderii lume interlope din marile orașe pentru a obține ”girul” lor pentru deschiderea afacerii

Această informație se regăsește în dosarul în care DIICOT Timișoara a reușit, în urma unei ample operațiuni, scoaterea din joc a clanului celui mai puternic interlop din Timișoara, Lucian Boncu (foto). Acesta din urmă avea conexiuni și în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș.


Procurorul șef al DIICOT Timișoara, Alex Florența, instrumentează personal dosarul clanului Boncu, și a reușit să refacă, pe parcursul unei anchete care durează de doi ani, tot tabloul infracțional al clanului. Pe lângă traficul de droguri, procurorul Florența a reușit să arate legăturile liderului clanului Lucian Boncu cu alți lideri interlopi explicând pe larg influența nocivă pe care lumea interlopă o poate exercita asupra desfășurării normale a relațiilor din mediul economic și asupra siguranței sociale.  Tribunalul Timiș a eliberat pe numele lui Boncu și a acoliților săi, la cererea DIICOT, două mandate de arestare, unul pentru trafic de droguri și unul pentru infracțiuni cu violență.


Revenind la relațiile din lumea interlopă și influența acestora, DIICOT Timișoara a reușind în timpul anchetei care viza clanul Boncu să surprindă un eveniment important desfășurat în septembrie anul acesta. Mai concret, spun procurorii DIICOT Timișoara, un important investitor intenționează să deschidă în principalele orașe din țară mai multe cazinouri, valoarea investiției fiind foarte mare și având potențialul de a-l propulsa ca principal actor pe acest segment de piață.


Astfel, pentru a-și asigura protecția viitoarelor afaceri, investitorul a apelat la lumea interlopă din România, știind faptul că o afacere de acest profil nu s-ar putea derula în condiții normale, fără ”girul” mediilor interlope din principalele orașe. În acest scop, a avut loc o întâlnire la care au participat principalii lideri interlopi din orașele importante ale țării, între care Costel Corduneanu, liderul clanului Corduneanu din Iași, Adrian Tâmplaru, liderul lumii interlope din Sibiu, Alin Iovănut, unul din liderii lumii interlope din Arad și alții. Mediul interlop din Timișoara a fost reprezentat de inc.Boncu Lucian”, arată procurorii DIICOT Timișoara în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a lui Lucian Boncu și a acoliților acestuia.


Într-o discuție purtată pe 7 septembrie anul acesta cu doi apropiați – Lucian Lazăr zis ”Baghera” și Flavius Ciorei Caius, Lucian Boncu le relata acestora modul în care au decurs discuțiile la acea întâlnire.
Boncu își dezvoltaseră legături și în poliție.


”Nu în ultimul rând, se poate observa un alt element important, specific grupărilor interlope, cu un risc deosebit de ridicat pentru siguranța publică – infiltrarea organelor de aplicare a legii. Din cercetări a reieșit faptul că inc.Boncu Lucian și-a apropiat în timp diferite cadre de poliție din IPJ Timiș, rolul acestora fiind acela de a-i sprijini activitatea infracțională, prin oferirea de informații legate de eventualele anchete care îl vizează sau de date nepublice, cum sunt cele din bazele de date informatizate ale poliției”, arată DIICOT.

 

 

PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale