Apelul în ”Dosarul Skoda” al primarului de la Brașov, George Scripcaru, se va judeca la Curtea de Apel Ploiești

Apelul în ”Dosarul Skoda” al primarului de la Brașov, George Scripcaru, se va judeca la Curtea de Apel Ploiești

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis miercuri, 15 iulie, cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Brașov de a strămuta de la Curtea de Apel Brașov la o altă instanță egală în grad a unui dosar în care este inculpat primarul municipiului Brașov, George Scripcaru

”Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 5632/62/2016 al Curţii de Apel Braşov – Secția penală. Dispune strămutarea judecării cauzei la Curtea de Apel Ploiești. Menține actele îndeplinite în cauză. Cheltuielile ocazionate cu soluţionarea cererii formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 15 iulie 2020”, a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Cererea de strămutare a fost înregistrată pe rolul Înaltei Curți luni, 22 iunie, și primiseră inițial termen pentru soluționare pe 7 octombrie dar termenul a fost preschimbat pentru 15 iulie.

Dosarul pe care procurorii DNA Brașov nu l-au mai vrut spre soluționare pe plan local este cel în care procurorii anticorupție l-au trimis în judecată pe Scripcaru pentru că ”în perioada 2007-2015, primarul George Scripcaru și-ar fi exercitat influența asupra directorului RAT Brașov pentru ca acesta să-și încalce atribuțiile de serviciu și să achiziționeze succesiv, pe parcursul celor nouă ani, patru autoturisme marca Skoda Superb, care au fost puse, ulterior, în mod formal, la dispoziția Primăriei Brașov”

 

http://newsonline.ro/justitie/dna-nu-vrea-ca-primarul-george-scripcaru-anuntat-de-orban-drept-candidatul-pnl-la-primarie-sa-mai-fie-judecat-la-brasov.html

 

sursa foto newsbv.ro

PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale