Asociația ”Dăruiește Viață” a pierdut procesul de calomnie cu doctorul Gheorghe Burnei

Asociația ”Dăruiește Viață” a pierdut procesul de calomnie cu doctorul Gheorghe Burnei

Cunoscutul doctor Gheorghe Burnei a câștigat la Tribunalul București procesul civil de calomnie care i-a fost deschis acum trei ani de Asociația ”Dăruiește Viață” după scandalul public în urma căruia doctorul Burnei s-a ales cu dosar penal. Decizia nu este însă definitivă

Mai mult, conform deciziei Tribunalului București cei de la Asociața ”Dăruiește Viață” trebuie să îi plătească cheltuieli de judecatăr medicului: ”Respinge actiunea ca neintemeiată. Obligă reclamanta la 2000 lei cheltuieli de judecată reduse ( onorariu de avocat) către pârâtul Burnei Gheorghe. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, ce se va depune la Sectia a III-a Civilă a Tribunalului Bucuresti. Pronuntată în sedintă publică, azi 07.08.2020”. 

Datele de pe portalul instanțelor de judecată arată că procesul a avut o derulare interesantă, în perioada 2018 - 2019 punându-se problema chiar încheierii unei tranzacții între părți. Se pare însă tranzacția nu a mai avut loc pentru că în mai 2020 instanța a dispus administrarea de probe. 

Pe 29 decembrie 2017 Asociația ”Dăruiește Viață” deschidea la Tribumalul București un proces civil de calomnie, având ca obiect ”acțiune în răspundere delictuală”, în contradictoriu cu doctorul Gheorghe Burnei și firma More Than Pub SRL.  Această din urmă societate este firma de relații publice cu care a medicul a colaborat în 2017 după ce s-a declanșat scandalul public în urma căruia Burnei a fost acuzat de faptul că ar fi făcut experimente pe pacienți și că ar lua mită de la pacienți. 

Asociația ”Dăruiește Viață” este un ONG care și-a propus să ajute pacienții cu probleme medicale grave  iar demersul în instanță împotriva doctorului Burnei și a firmei de relații publice a venit după ce aceștia din urmă au acuzat faptul că ”Dăruiește Viață” este unul din ONG-urile care ar fi în spatele problemelor pe care le are doctorul, miza fiind una financiară. 

„Cele două ONG-uri sorosiste, atât de pornite împotriva chirurgului Burnei, primesc regulat comision pentru pacienții duși la anumite clinici din afara țării pe baza formularului E112. În comisia de aprobare a acestor formulare se afla chiar renumitul chirurg Burnei, care respingea toate cazurile care puteau fi operate în țară”, se arata intr-un comunicat din 2017 al firmei care îl reprezenta pe Gheorghe Burnei.

În replică, Asociația ”Dăruiește Viață” a respins categoric acuzațiile și i-a cerut lui Burnei să vină cu probe în sprijinul afirmațiilor. Într-un final conflictul dintre cele două părți a ajuns pe masa judecătorilor. 

 

 

PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale