Constructorul italian Astaldi, executat silit pentru neplata chiriei. Judecătorii au dat încuviințarea

Constructorul italian Astaldi, executat silit pentru neplata chiriei. Judecătorii au dat încuviințarea

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 au admis solicitarea companiei creditoare Bog Eficient Transcom SRL de încuviințare a executării silite a constructorului italian Astaldi


”Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de către B.E.J. Terinte Florin Cătălin pentru dosarul de executare nr. 121/2020. Încuviințează executarea silită privind pe creditorul S.C. BOG EFICIENT TRANSCOM S.R.L. și pe debitorul ASTALDI SPA ITALIA - SUCURSALA ROMÂNIA BUCUREȘTI, în temeiul titlului executoriu reprezentat de Sentința civilă nr. 1589 din 03.03.2020 pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București în dosarul nr. 150/299/2020, pentru recuperarea creanței conform titlului executoriu, precum și a cheltuielilor de executare silită, prin toate formele de executare. Fără cale de atac. Pronunțată astăzi, 17.06.2020, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”, se precizează în minuta deciziei Judecătoriei Sectorului 1.

 

Titlul executoriu la care se face referire în decizia de încuviințare a executării este tot o sentință pronunțată în martie anul acesta de Judecătoria Sectorului 1 într-o ordonanță de plată cerută de SC Bog Eficient Transport în contradictoriu cu Astaldi SPA Italia - Sucursala România și în urma căreia constructorul italian a fost obligat la plata chiriei restante calculată de la 10 decembrie 2019.

”Solutia pe scurt: Admite cererea. Obligă pe debitoare să plătească creditoarei suma de 25109 lei, reprezentând chirie neachitată, şi suma reprezentând dobândă legală penalizatoare aferentă, calculată de la data de 10.12.2019 şi până la data plăţii integrale a debitului, sume ce vor fi actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii efective, în termen de 10 zile de la comunicare. Obligă pe debitoare să plătească creditoarei suma de 200 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept la cerere în anulare pentru debitoare în termen de 10 zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunțarea s-a făcut prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, la data de 03.03.2020”, se arată în sentința Judecătoriei Sectorului 1 care avea să genereze executarea silită. 

Italienii de la Astaldi sunt unii din principalii jucători pe piața proiectelor de mare infrastructură din România, având în derulare contracte de sute de milioane de euro, dacă nu chiar miliarde. Unul din ultimele proiecte obținute de Astaldi este contractul pentru Secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu - Pitești. Secțiunea amintită se referă la tronsonul Curtea de Argeș - Pitești, iar termenul de finalizare este anul 2024.