Curtea Supremă, chemată să decidă dacă redeschide dosarul penal în care sunt vizați magistrații care l-au anchetat pe doctorul Mihai Lucan

Curtea Supremă, chemată să decidă dacă redeschide dosarul penal în care sunt vizați magistrații care l-au anchetat pe doctorul Mihai Lucan

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit pe 28 mai un prim termen la care va lua în ordonanța procurorului șef adjunct al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Nicolae Marin, prin care se redeschide ancheta față de magistrații și polițiștii de la DIICOT care au instrumentat în primă fază doctorului Mihai Lucan de la Cluj

În concret, la sfârșitul anului 2017 DIICOT - Structrura Centrală l-a ridicat și propus spre arestare pe doctorul Mihai Lucan - un personaj extrem de influent, pentru mai multe capete de acuzare. Arestarea preventivă a acestuia a fost respinsă de judecători, doctorul fiind plasat pentru o scurtă perioadă în arest la domiciliu. 

În 2018 avocații doctorului au făcut la Parchetul General mai multe plângeri penale împotriva procurorului DIICOT care instrumenta dosarului și a polițiștilor de la BCCO delegați în dosar. Lucan reclama că împotriva sa s-ar fi comis mai multe abuzuri acuzațiile aduse de doctor, prin avocați, anchetatorilor fiind de abuz în serviciu, compromiterea intereselor justiției și inducerea în eroare a organelor judiciare. 

După înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție la această Secție s-au reunit toate plângerile doctorului Lucan iar pe 26 noiembrie 2019 procurorul Sorin Iașinovschi a dispus clasarea cauzei fără să facă niciun fel de anchetă efectivă în care să verifice cele sesizate de avocatul lui Lucan. 

Doctorul Lucan, a făcut plângere împotriva soluției de clasare iar plângerea acestuia a fost admisă de procurorul șef adjunct al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Nicolae Marin, care a dispus reluarea cercetărilor pentru lămurirea aspectelor cercetate. 

Spre exemplu, avocații doctorului reclamă că fostul procuror DIICOT care gestiona dosarul, Marian Delcea ar fi instigat o polițistă de la BCCO Brașov, Paula Popică, să obțină prin metode neortodoxe mărturii compromițătoare despre Mihai Lucan. 

Un alt aspect sesizat în plângerea penală este faptul că soluția dispusă de Curtea de Apel București de plasare a doctorului Mihai Lucan a fost comunicată către o televiziune cu aproape jumătate de oră înainte ca dezbaterile din sala de judecată să se încheie și înainte ca deliberarea efectivă a judecătorilor să aibă, lucru care sugerează un aranjament în dosar. 

Acum, Înalta Curte de Casație și Justiție va trebui să decidă dacă confirmă ordonanța SIIJ de redeschidere a anchetei sau menține soluția de clasare dată față de anchetatorii doctorului Mihai Lucan. 

Doctorul este un personaj extrem de influent în Cluj apropiat al ceea ce este cunoscut metaforic ca Grupul de la Cluj. 

Mai multe detalii despre relațiile doctorului puteți citi în link-ul de mai jos:

 

https://romanialibera.ro/investigatii/dosar-diicot-mihai-lucan-cauta-protectie-la-grupul-de-la-cluj-702829

 

PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale