DNA vrea să redeschidă un dosar cu un senator PSD de Timiș și cu actualul prefect al județului

DNA vrea să redeschidă un dosar cu un senator PSD de Timiș și cu actualul prefect al județului

Înalta Curte de Casație și Justiție va decide pe 27 martie dacă admite cererea procurorilor DNA a redeschide un dosar în care apar numele unui senator PSD de Timiș și al mai multor foști sau actuali oficiali din Prefectura Timiș

Cererea DNA de redeschidere a dosarului a fost trimisă inițial Tribunalului București care a decis pe 20 martie că nu este instanța competentă să soluționeze cauza ca urmare a faptului că în dosar există un parlamentar, fapt care atrage competența Înaltei Curți de Casație și Justiție. Fix în aceeași zis dosarul a plecat de la Tribunal la Înalta Curte unde a fost și înregistrat și a primit termen pe 27 martie. 

Senatorul care apare în dosar este Eugen Dan Dogariu (foto, sursa debanat.ro), ales în 2016 pe listele PSD Timiș. Conform biografiei personale de pe pagina Senatului Eugen Dogariu a fost prefect de Timiș în perioada Mai 2012 – Decembrie 2015 iar din decembrie și până în octombrie 2016 a fost Subprefect. Din Februarie 2016 – prezent este Cadru didactic asociat, Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Management în Producție și Transporturi, Secția Științe administrative. 

 

Potrivit unor surse judiciare faptele din dosarul penal în care procurorii DNA - Structura Centrală solicită avizul judecătorilor să redeschidă ancheta penală au legătură cu una sau mai multe decizii de retrocedare date la Prefectura Timiș

Mai ales că pe lista de intimați de pe site-ul Înaltei Curți de Casație și Justiție mai apar ca având legătură cu dosarul și Liliana Oneț - actualul prefect de Timiș instalat în ianuarie 2020 și Anca Codruța Botez, jurist la Prefectură și fost subprefect în 2009. 

Lista integrală a celor vizați de redeschidere, conform datelor de pe site-ul Înaltei Curți de Casație și Justiție, este următoarea:

DOGARIU EUGEN DAN - Intimat
BOTEZ CODRUŢA ANCA - Intimat
ONEŢ LILIANA - Intimat
PĂTRUI OVIDIU - Intimat
MIRON NECULAI - Intimat
CÂMPEAN IONEL - Intimat
JURCĂ SIMONA AURICA - Intimat
TĂTAR GHEORGHE - Intimat