Fostul manager al Spitalului Universitar din București a dat în judecată Ministerul Sănătății

Fostul manager al Spitalului Universitar din București a dat în judecată Ministerul Sănătății

Doctorul Adriana Nica a deschis un proces la Curtea de Apel București în care cere suspendarea executării Ordinului Ministrului Sănătății nr. 276 din 21 martie prin care aceasta a fost suspendată din funcția de manager al Spitalului Universitar de Urgență București

Cererea de chemare în judecată împotriva Ministerului Sănătății a fost introdusă miercuri, 29 aprilie și nu a primit încă un termen de judecată. 

Între timp însă Ministerul Sănătății a anunțat oficial pe 28 aprilie că i-a încetat definitiv contractul de management Adrianei Nica, în locul ei fiind numit medicul Cătălin Cîrstoiu, care a mai condus spitalul înaintea Adrianei Nica, dar și în ultima lună, de când contractul acesteia fusese suspendat.

"Conducerea Ministerului Sănătății a luat act și a analizat propunerea Consiliului de administrație al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) formulată în baza referatelor de control ale Direcției Control și Integritate din cadrul ministerului din data de 21.03.2020, respectiv 21 04.2020. În acest context, conducerea Ministerului Sănătății a aprobat încetarea contractului de management al doamnei dr Adriana Nica, contract care era deja suspendat din data de 21.03.2020, conform art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020", anunța instituția condusă de Nelu Tătaru, conform celor de la Hotnews.

Cătălin Cîrstoiu este un apropiat al PNL, actualul partid de guvernământ. De altfel, Starea de Urgență introdusă în România după confirmarea pandemiei de CO-VID a fost un bun pretext pentru guvern de a face schimbări de manageri în sistemul sanitar. 

 PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale