Laura Codruța Kovesi îl cere, oficial, pe Marius Bulancea la Parchetul European

Laura Codruța Kovesi îl cere, oficial, pe Marius Bulancea la Parchetul European

Unul dintre cei mai fideli colaboratori ai fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, se pregătește să părăsească Direcția Națională Anticorupție pentru un post la Bruxelles

UPDATE

Secția pentru Procurori a CSM a aprobat detașarea lui Marius Bulancea în cadrul Parchetului European unde va funcționa ca ”Law Officer” începând cu 1 februarie, dată de la care va înceta și delegarea lui Bulancea ca procuror șef a Secției a II-a din cadrul DNA

 

Este vorba de actualul procuror șef al Secției a II-a din cadrul DNA, Marius Bulancea. Acesta urmează să colaboreze din nou cu Kovesi dar de data aceasta la Parchetul European. 

Mai exact, pe ordinea de zi a ședinței Secției pentru procurori din 21 ianuarie se regăsește ”solicitarea Parchetului European de detaşare în cadrul acestei instituţii a domnului MARIUS BULANCEA, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

Deși în cadrul unor discuții fuseseră speculat faptul că acesta s-ar putea înscrie chiar la concursul pentru șefia DNA acest lucru nu s-a mai întâmplat din motive personale, soția lui Bulancea, judecătoarea Diana Bulancea activând de câțiva ani în cadrul unei instituții europene. 

Sursele NewsOnline anticipau o plecare a acestuia din cadrul DNA generată de modul cum acesta a acționat în ultima perioadă. ”Era clar că se va întâmpla ceva pentru că își făcea curățenie. Mai exact, polițiștii săi au fost delegați la altcineva să lucreze, și-a făcut ordine în dosare. În plus el nu s-a mai înscris la concursul pentru șefia Secției a II-a și la niciun alt post din DNA”, au declarat surse judiciare pentru NewsOnline. 

Marius Bulancea este un colaborator foarte vechi și fidel Laurei Codruța Kovesi al cărei consilier a fost încă din perioada când aceasta era Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție. A fost adus de Kovesi în DNA și instalat la șefia Secției a II-a pe fondul neîncrederii fostei șefe a DNA în Claudiu Dumitrescu. 

Ca procuror DNA, Marius Bulancea a instrumentat o serie de dosare sensibile cum ar fi Gala Bute, în care avea să fie condamnată definitiv Elena Udrea, sau dosarul Institutului Pasteur.