Procurorul Popescu și trei polițiști, așteptați astăzi la SIIJ. Care sunt acuzațiile care li se aduc. Pe listă este și soția fostului șef al Poliției Caracal

Procurorul Popescu și trei polițiști, așteptați astăzi la SIIJ. Care sunt acuzațiile care li se aduc. Pe listă este și soția fostului șef al Poliției Caracal

Procurorul Cristian Popescu de la Parchetul Judecătoriei Caracal și trei polițiști din zonă vor fi puși astăzi sub învinuire de procurorii Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) pentru modul cum au gestionat cazul Alexandra Măceșanu

Potrivit unor surse judiciare, toți cei patru așteptați astăzi la SIIJ vor fi făcuți suspecți, acuzația urmând să fie de abuz în serviciu prin neluarea unor măsuri care ar fi putut să ducă poate la salvarea Alexandrei Măceșanu..
Sursele NewsOnline au declarat faptul că procurorului Cristian Popescu i se impută două chestiuni. Prima este că nu a dispus pătrunderea în noaptea aceea fatidică din iulie în locuința lui Gheorghe Dincă, care a recunoscut ulterior că a omorât-o pe Alexandra Măceșanu, fără mandat de percheziție, în condițiile în care avea toate elementele unei posibile infracțiuni flagrante, fiind vorba de cel puțin o lipsire de libertate reclamată la 112 de Alexandra Măceșanu.
Cea de-a doua problemă a lui Popescu este că deși a obținut mandat de percheziție la ora 3 dimineața nu a pătruns la acel moment în locație, având în vedere situația de fapt, și a așteptat până la ora 6.
Printre polițiștii care vor fi puși sub învinuire este și comisarul Violeta Mirea, șefa Secției Poliție Rurală Osica de Sus, care are arondat postul de poliție din comuna Dobrosloveni, localitatea de domiciliu a familiei Măceșanu. Aceasta este soția fostului șef al Poliției Caracal, Nicolae Mirea.
Ceilalți doi polițiști sunt Vasile Marian și Eugen Țenea.

Dispariția Alexandrei Măceșanu înregistrată mai târziu decât s-a reclamat

Ancheta Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a descoperit un lucru care deși la prima vedere poate părea banal este extrem important în economia timpului irosit de autoritățile statului în cazul Alexandrei Măceșanu.
Mai exact, tatăl Alexandrei, audiat fiind de procurorul SIIJ, a spus că deși s-a dus imediat la sediul poliției din Dobrosloveni să reclame dispariția fetei lui, agenții de la poliția din comună efectiv l-au trimis la plimbare cu explicația că poate că Alexandra a plecat cu un iubit și o să vină a doua zi.
Potrivit unor surse judiciare, atitudinea polițiștilor de la Dobrosloveni a fost ”girată” de șefa lor, comisarul Violeta Mirea.
Or, dacă înregistrarea dispariției s-ar fi făcut în momentul reclamării ei de către tatăl Alexandru Măceșanu s-ar fi putut câștiga timp prețios în care anchetatorii să o caute pe minora care avea ulterior să sfârșească omorâtă de Gheorghe Dincă.

 

PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale