Virgil Guran, unul din consilierii și apropiații premierului Orban, a dat în judecată Partidul Social Democrat

Virgil Guran, unul din consilierii și apropiații premierului Orban, a dat în judecată Partidul Social Democrat

Virgil Guran, unul din consilierii și apropiații premierului Ludovic Orban, a înregistrat pe 3 iunie la Judecătoria Sectorului 1 o cerere de chemare în judecată a Partidului Social Democrat

Procesul nu a început încă efectiv întrucât pe 10 iunie a fost admisă cererea de abținere a magistratului căruia i-a fost repartizată inițial cauza spre soluționare urmând ca dosarul să fie repartizat din nou către un alt complet de judecată. 

Dosarul are ca obiect ”actiune in raspundere delictuala”, Virgil Guran solicitând ”admiterea cererii privind apărarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale”. Din datele publice despre acest dosar nu este clar dacă reprezentantul PNL a solicitat și daune în bani de la Partidul Social Democrat. 

Virgil Guran a fost readus în prim plan de premierul Ludovic Orban după ce o perioadă de timp a stat departe de scena publică ca urmare a unui dosar penal în care a fost implicat și de care a scăpat după ce Tribunalul Cluj a constatat prescripția răspunderii penale a faptelor de care era acuzat Guran.

Ziarul Gazeta de Cluj scria pe 5 iunie a.c. că Virgil Guran a fost reținut în iulie 2000 ”în baza unui mandat de arestare preventivă emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru o perioadă de 30 zile. Potrivit procurorilor, în perioada 1998-1999, în calitate de asociat al SC Pasadena SRL Câmpina, actualul consilier al lui Orban a înregistrat în contabilitatea societăţii documente fictive privind aprovizionarea cu ţuică de prune, cu consecinţa majorării nejustificate a cheltuielilor deductibile, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de 3 miliarde lei”. 

https://gazetadecluj.ro/virgil-guran-unul-dintre-consilierii-lui-ludovic-orban-a-fost-judecat-de-tribunalul-cluj-pentru-afaceri-ilegale-cu-tuica-procesul-s-a-judecat-pana-fapta-s-a-prescris/