CSA Steaua București trece de Mostiștea Ulmu la ultima repetiție oficială înainte de începerea sezonului.

Previous Next

Pentru CSA Steaua București meciul cu Mostiștea Ulmu din turul 2 al Cupei României a reprezentat o ultimă repetiție, oficială de data aceasta, înainte de începerea noului sezon al Ligii a IV-a unde steliștii vor întâlni, pe 23 august, în deplasare, pe AFC Rapid București. 

Pe o căldură sufocantă CSA Steaua București a întâlnit miercuri, 14 august, în Cupa României, pe Mostiștea Ulmu în turul 2 al Cupei României, iar la final steliștii s-au impus cu 2-1 prin golurile marcate de Antohi și Liviu Băjenaru din 11 m, în ultimul minut de joc. 

Noul staff tehnic al echipei din Ghencea format din Daniel Oprița (principal), Iulian Miu și Fane Nofitovici (secunzi) și Sorin Bobariu (antrenor cu portarii) a început meciul cu următorul 11:  H. Iancu – Morariu, Neagu, Bactăr, Ad. Ilie – Băjenaru, Neagoe - Niculae, Antohi, Răsdan – Elek. Rezerve au fost Radu – Capotă, Miu, Nițu, Robu, Neaga, Mihai

Prima repriză a fost una plictisitoare din punctul de vedere al jocului din teren. Steliștii, care au evoluat într-un echipament galben, nu au reușit să se găsească între ei, greșind foarte des pase simple. În aceste condiții, în prima parte jucătorii lui Daniel Oprița nu au avut vreo ocazie clară de gol.

În tribună atmosfera a fost însă una frumoasă, cei câteva sute de fani de la Peluza Sud cântând pe toată durata meciului.

Oaspeții de la Ulmu puteau să înscrie în prima parte când în urma unui atac al lor purtat pe partea dreaptă a celor de la Mostiștea portarul stelei Horia Iancu a ieșit greșit din poartă până la marginea careului, a fost lobat dar un alt jucător stelist a respins mingea din apropiere de linia porții. 

Pentru suporterii din tribună meciul a avut și o semnificație simbolică, Mostiștea Ulmu fiind echipa pe care Steaua ar fi întâlnit-o la barajul pentru promovarea în liga a 3-a dacă la finalul sezonului 2018 - 2019 steliștii ar fi câștigat playoff-ul în fața celor de la Carmen București. 

Interesant este că mulți dintre spectatorii prezenți la meciul de Cupa României erau de părere că Steaua nu ar fi reușit să treacă de Mostiștea Ulmu dacă Steaua ar fi evoluat cu lotul de jucători format de fostul antrenor din Ghencea, Marius Lăcătuș.

De altfel după venirea lui Daniel Oprița pe banca CSA Steaua lotul a fost remaniat aproape total, din vechea echipă mai rămânând câțiva jucători, cum ar fi Răsdan sau Robu. 

Revenind la joc, în repriza a doua lucrurile s-au dinamizat după o greșeală a fundașului central al Stelei, Bactăr, care, după ce a ieșit cu mingea la picior din apărare, a pierdut balonul iar cei de la Ulmu, pe contraatac, au reușit să înscrie contrar cursului jocului. 

După primirea golului și după ce Oprița l-a introdus în teren pe Robu în locul lui Niculae jucătorii Stelei s-au trezit în sfârșit și au pus stăpânire pe joc. Au reușit să înscrie câteva minute mai târziu după o bâlbăială în apărarea oaspeților dar tușierul de pe partea tribunei a anulat golul pe motiv de offsaid stârnind furia suporterilor și a jucătorilor Stelei.

Echipa din Ghencea a reușit să egaleze iar după aceea, în ultimul minut joc, portarul celor de la Ulmu a făcut fault în careu, arbitrul dictând lovitură de la 11 m care a fost transformată de Liviu Băjenaru. 

Una peste alta, a fost un meci pe care elevii lui Daniel Oprița trebuiau să-l câștige mult mai clar având în vedere că în lotul echipei din Ghencea sunt jucători cu experiență de Liga 1, cum ar fi Liviu Băjenaru, Neagoe sau Robert Elek.