Handbal - Decizia Consiliului Local Sector 1 de finanțare a echipei Dinamo București, contestată în justiție

Handbal - Decizia Consiliului Local Sector 1 de finanțare a echipei Dinamo București, contestată în justiție

Tribunalul București a stabilit primul termen al procesului pentru 30 septembrie. Rămâne de văzut dacă noul prefect de București va menține decizia de a contesta hotărârea de finanțare. 

Primarul Sectorului 1 din București, Dan Tudorache pare un mare iubitor de sport. Dacă la fotbal Tudorache s-a implicat puternic în renașterea unei echipe care se dorește a fi continuatoarea Rapid București, instituția pe care o conduce acesta nu a uitat nici celelalte sporturi. 

Astfel, la începutul acestui an Consiliul Local al Sectorului 1 dădea o hotărâre prin care aproba alocarea sumei de 1.900.000 de lei pentru Asociația Handbal Club Dinamo București pentru sezonul competițional care a început pe 1 iulie 2018 și s-a încheiat pe 30 iunie 2019. Din această sumă 500.000 de lei era dată pentru activitatea din 2018 și 1.400.000 lei se precizează în hotărârea de consiliu local că urmau a fi alocați până la 30 iunie a.c.

Prefectul Municipiului București a considerat însă că decizia de finanțare încalcă legea și a cerut Tribunalului București anularea Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 numărul 41 din 4 februarie 2019 prin care s-a aprobat alocarea sumei de bani către Handbal Club Dinamo București. 

După parcurgerea etapelor din partea nepublică a procesului judecătorul căruia i-a fost repartizat dosarul a fixat primul termen al procesului pentru 30 septembrie. Doar că între timp însă, mai exact începând de pe 8 august, noul Prefect al Municipiului București este Marius Cristian Ghincea, un apropiat al primarului capitalei, Gabriela Firea, care, la rândul ei este în relații bune cu Dan Tudorache. În aceste condiții rămâne de văzut dacă Prefectul Municipiului București va menține demersul în justiție de anularea hotărârii mai sus menționate. 

Secretarul Consiliului Local al Sectorului 1 a refuzat semnarea hotărârii de alocare a banilor. Finanțarea a fost suspendată

Din documentația consultată de NewsOnline rezultă însă clar faptul că Secretarul Consiliului Local al Sectorului 1, Daniela Nicoleta Cefalan a refuzat contrasemnarea Hotărârii Consiliului Local Sector 1 nr. 41 din 4 februarie 2019 prin care s-au alocat banii către Handbal Club Dinamo București. În opinia motivată făcută în acest context Cefalan a explicat pe larg de ce, din punctul ei de vedere, alocarea banilor se face cu încălcarea prevederilor legale. 

Printre altele, Secretarul Consiliului Local arată că la ”la nivelul Sectorului 1 din București nu este adoptat un act administrativ - regulament de finanțare și nici condițiile de acces la fonduri publice pentru finanțarea proiectelor/programelor sportive”. 

Mai mult, există și un Raport specialitate negativ emis de Centrul Cultural al Sectorului 1 care ar fi trebuit să pună în aplicare hotărârea de alocare a banilor, Centrul arătând că se află în imposibilitatea de a semna contractul de finanțare. 

Între timp însă, după ce Prefectura a contestat în instanță decizia de alocare a banilor către Dinamo București, pe 9 iulie a.c. Consiliul Local al Sectorului 1 a dat o nouă hotărâre prin care efectele Hotărârii din februarie de finanțare a Handbal Club Dinamo București. 

 

PROGER GLOBAL NETWORK - Project management, asistenta tehnica, inchiriere utilaje, exploatare agretate minerale