Liga a II-a: Dacă UTA și Gloria Buzău au un start perfect, Universitatea Cluj arată, din nou, rău în bătălia pentru promovare

Liga a II-a: Dacă UTA și Gloria Buzău au un start perfect, Universitatea Cluj arată, din nou, rău în bătălia pentru promovare

Considerat unul din cele mai interesante sezoane de Liga a II-a din perspectiva prezenței multor echipe de tradiție, ediția 2019 - 2020 a derulat deja primele trei etape. 

Noul campionat al Ligii a II-a stârnit un interes mult mai mare anul acesta pe fondul prezenței câtorva echipe cu istorie, cum ar fi Universitatea Cluj, Rapid București, Petrolul Ploiești, FC Argeș, UTA sau Farul Constanța. 

După primele trei etape clasamentul este condus de Gloria Buzău și UTA, despărțite doar de golaveraj, ambele cu nouă puncte. 

Echipa din Arad, condusă în acest sezon de pe bancă de Laszlo Balint, a arătat un joc solid, foarte pragmatic, câștigând toate jocurile cu același, scor 3-0. Dacă își vor păstra evoluțiile arădenii au șanse mari la promovare deși conducerea UTA nu a anunțat expres acest obiectiv. Poate principalul atu al arădenilor este chiar antrenorul Laszlo Balint care a reușit să formeze un lot de jucători echilibrat și care a venit la UTA după ce a avut rezultate bune pe la mai toate echipele pe la care a trecut. 

O echipă care nu are un start așa cum și-ar fi dorit este Universitatea Cluj. După ratarea promovării de anul trecut clujenii l-au schimbat pe Bogdan Lobonț cu Cristi Dulca și au remaniat lotul de jucători, aducând foarte mulți jucători portughezi necunoscuți din Liga a II-a din Portugalia.

În ultima etapă Universitatea Cluj a pierdut cu 1-0 la Pitești în fața celor de la FC Argeș, echipă antrenată de Nicolae Dică. Deși scorul a fost unul strâns, piteștenii au controlat jocul aproape de la un capăt la celălalt. Jucătorii tineri transferați de Dică la începutul sezonului, mai ales Blejdea, s-au dovedit implanturi foarte bune în noua echipă pe care fostul antrenor al FCSB încearcă să o construiască la Pitești. 

În schimb însă Universitatea a arătat același joc șters, bătrânesc, lipsit de un orizont clar care a dus și la înfrângerea din prima etapă de la Reșița. 

O surpriză plăcută, din perspectiva evoluției din teren, sunt cei de la Farul Constanța. La începutul acestui sezon acționarul Ciprian Marica l-a adus pe banca echipei pe debutantul Ianis Zicu după plecarea lui Petre Grigoraș care a reușit anul trecut să salveze echipa de la retrogradare. Băieții lui Zicu au jucat foarte bine contra Rapidului în prima etapă reușind un 0-0 în deplasare, pe stadionul Regie după un joc în care constănțenii puteau pleca cu cele trei puncte dacă erau mai atenți la finalizare. Farul a câștigat apoi, în etapa a doua, acasă cu 1-0 în fața Dunării Călărași. 

Rapidul lui Daniel Pancu nu a jucat chiar rău în prima etapă iar în etapa a doua puștii lui ”Pancone” au bătut tot acasă Concordia Chiajna cu 3-1 dar diferența putea fi mai mare în favoarea giuleștenilor care au dominat categoric jocul după ce au încasat primul gol. 

Deși a cedat acasă cu 3-0 în fața celor UTA, Petrolul Ploiești rămâne o candidată serioasă la promovare din perspectiva lotului format din jucatori cu experiență multă de Liga 1. După primele etape prahovenii antrenați de Flavius Stoican resimt acut lipsa unui atacant de careu care să împingă mingea în poartă. 

 

Sursa foto - Sport Arad