Steaua lui Daniel Oprița arată mai bine ca cea a lui Marius Lăcătuș

Steaua lui Daniel Oprița arată mai bine ca cea a lui Marius Lăcătuș

CSA Steaua București a depășit clar, cu 4-0, pe CS Balotești în turul III al Cupei României. A fost un joc după care se pot trage unele concluzii

Pe o vreme superbă, CSA Steaua a jucat miercuri, 28 august, pe stadionul celor de la Daco Getica din Colentina,  în turul III al Cupei României contra celor de la CS Balotești, echipă retrogradată anul acesta din Liga a II-a. 

Față de meciul cu Mostiștea Ulmu steliștii lui Daniel Oprița au arătat o altă poftă de fotbal, meciul fiind la discreția echipei militare încă din primul minut și care s-a impus la final cu 4-0 prin golurile înscrise de Antohi, R. Elek, Morariu și Rareș Enceanu. 

Steaua a început meciul cu următorul 11: Meila - Neagu, Morariu, Bactăr, Ad. Ilie - Neagoe, V. Bărbulescu - Antohi, Băjenaru, Răsdan - R. Elek. Rezerve au fost portarul Horia Iancu și jucătorii de câmp Capotă, Nițu, Robu, Niculae, Enceanu și Mihai. 

Ce merită remarcat însă la meciul cu Balotești este jocul prestat de steliști chiar dacă au avut în față o echipă antrenată de fostul stelist Augustin Călin formată din mulți tineri. Steaua a pus stăpânire pe joc repede deschizând scorul încă din minutul 3 prin Andrei Antohi. În minutul 11 Liviu Băjenaru putea majora diferența dacă nu rata o lovitură de la 11 m. Nu a mai ratat însă câteva minute mai târziu Robert Elek care a înscris din interiorul careului mare. 

Cei de la Balotești nu au pus niciun fel de probleme reale iar la pauză scorul a fost de la 2-0. După reluarea jocului a înscris și fundașul central Morariu care, după un corner, a reluat cu capul iar mingea s-a dus sub bară, fără nicio șansă pentru portarul oaspeților. Scorul final l-a stabilit Rareș Enceanu cu un șut plasat din afara careului. 

Una peste alta a fost un joc pe care steliștii l-au câștigat lejer, lăsând impresia că dacă forțau mai puteau înscrie câteva goluri. Echipa a arătat mult mai bine transferul lui Valentin Bărbulescu fiind un plus evident la mijlocul terenului. Fundașii centrali Morariu și Bactăr au fost mult mai siguri pe ei față de meciul cu Mostiștea Ulmu. 

De remarcat și spectacolul frumos făcut în tribune de cei de la Peluza Sud care au făcut să vibreze micuțul stadion din Colentina. 

Va fi interesant cum se vor prezenta cei de la Steaua în turul următor al Cupei României unde vor întâlni o adversară superioară celor de la CS Balotești. Oricum, remanierea aproape totală a lotului făcută de Daniel Oprița pare a se dovedi un lucru foarte pozitiv. Asta pentru că echipa arată mult mai bine, plusul adus de jucătorii cu experiență de Liga I și Liga a II-a fiind evident. Mai exact, în meciul cu Balotești cei de la Steaua nu au mai lăsat impresia că se chinuie să obțină victoria așa cum se întâmpla când echipa din Ghencea era condusă de pe bancă de Marius Lăcătuș.